York Minster katedralen

Låt mig nöjet att beskriva en av de vackraste katedraler i världen: York Minster katedralen.

York Minster Domkyrkan är den största gotiska katedralen i norra Europa och bor för närvarande i den historiska staden York, England. Det är känt för att vara säte för den näst högsta ämbetet i kyrkan i England (Ärkebiskopen av York). Dess formella titel är Domkyrkan och Metropolitical Church of St Peter i York.

Den har en stor dekorerad gotisk domkapitlet och långhus. Långhuset är hemmet av West Window, som först byggdes 1338, och ovanför Lady Chapel över i östra änden av domkyrkan är “Great East Window”, som råkar vara den största vidden av medeltida glasmålningar i världen.

Mellan 1900 och 1999 var det stort fokus på ett behov av bevarande i katedralen, speciellt när en undersökning fattas i början av 1970-talet avslöjade byggnaden, särskilt det centrala tornet, var nära att kollapsa. Tack och lov cirka två miljoner pounds höjdes och arbetet började med att förstärka och förstärka husgrunder och tak. I en oväntad vändning, var resterna av det norra hörnet av den romerska Principia finns under den södra tvärskeppet. Men 12 år senare en brand förstörde det, och cirka £ 2,5 miljoner spenderas på reparationer.

Och slutligen, under 2007 restaurering började på östra sidan av byggnaden, fokusera merparten av arbetet med “Great East Window” på bekostnad av en käken släppa £ 20.000.000.

År 1988, barnens BBC TV-program, höll Blue Peter en tävling där tittarna tvungna att utforma Bosses för den nya katedralen.

Jag personligen ihåg att ange att konkurrensen men tyvärr inte vinna, jag hoppas vinnaren uppskattar att vara en del av något så vackert som York Minster, jag vet att jag skulle vara!

Under 2005 har jag hoppade skepp och flyttade från Devon till York och jag måste säga, hyra egendom i York var en av de bästa beslut jag någonsin gjort. Jag kunde inte vara lyckligare än jag är nu!