ya vet en bra inteckning mäklare

Det är ett faktum att alla inteckningar inte passar alla människor. Det är också ett faktum att alla inteckning mäklare är inte samma sak. Som den senaste spiken i utmätningar och krossning inga doc lån har visat oss, vissa mäklare är klart mer intresserade av personlig vinning än i mötet låntagarnas behov. Men om du letar efter ett hem i den konkurrensutsatta finansiella marknaden har vi nu får en inteckning mäklare vara precis vad du behöver för att få det bästa erbjudandet. Det finns en myriad av lån typer där ute och så många olika ekonomiska situationer som det finns individer. En mäklare kan hjälpa till att förstå dina alternativ och hjälpa dig att sortera igenom finansiella produkter för att välja den inteckning som passar. Så vad ska du leta efter i en bra mäklare?

Liksom alla partner i ett större affärstransaktion, bör du leta efter någon du kan skapa ett gott samarbete med. Försök att få remisser från personer du litar på, är word of mouth ofta den mest tillförlitliga reklam finns. Träffa dem och se om du har bra kommunikation med dem. Fråga upfront om de gör klienten behöver en prority. Är det någon du litar på? Fortsätt leta tills du hittar en fast anslutning.

Du kommer också vill veta vad mäklaren kommer att göra för dig. I huvudsak är en bra inteckning mäklare del expert shopper, del översättare och en del förespråkar. Såhär:

Expert Shopper: Två lån med samma takt är inte nödvändigtvis desamma. En god inteckning mäklare kommer att forska i havet av finansiella produkter på marknaden försöker hitta en lösning som fungerar för dig. De tar sig tid att väga aktuella priser och villkor mot din budget och ekonomiska situation. Inte begränsas av reglerna i ett visst finansiellt institut, är deras jobb att hjälpa dig hitta den bästa affären – oavsett om det kommer från en bank på gatan eller från hela landet.

Översättare: Världen av fastighetsfinansiering presenterar en helt ny värld av språket som de flesta människor har att lära från grunden. En bra mäklare är en industri expert som inte bara förstår dessa termer, men kommer också att ta tid att förklara dem för dig, svarar på dina frågor och detalj hur olika aspekter av ett lån relaterar till just din ekonomiska situation.

Advocate: Arbeta med en expert har andra fördelar. Förutom att hitta en finansieringslösning som du vill, kommer din mäklare förhandlar affären, förse dig med uppgifter om branschen och ta hand om pappersarbetet. De kommer att bedöma din ekonomiska situation, samla in nödvändiga handlingar, ansöka om lånelöfte, göra ansökan och lämna allt för din räkning.

Även inteckning mäklare inte arbeta gratis, de inte nödvändigtvis kosta dig något heller, och en bra kommer att spara pengar. Många mäklare betalas en hittelön av långivare för att föra ditt företag till dem. Om du är osäker på hur din mäklare får betalt men – bara att fråga. The Real Estate Procedures Act ger dig rätt att få veta. Du har också rätt att få veta hur mycket av ränteskillnaden Premium, om det finns någon.