Woolwich skär offset räntorna på affären tioårsdag

Woolwich har idag (juni 1st) meddelat att man kommer att sänka sina förskjutna bolåneräntor för att fira tioårsjubileet av paketet först introduceras.

Det är tio år sedan Storbritanniens första offset inteckning paketet infördes och Barclays har förebådade påverkan produkten har haft på den brittiska hem kreditmarknaden under det senaste decenniet.

Den 1 juni 2000 bytte Woolwich inför hemma kreditgivningen i Storbritannien genom att införa landets första offset inteckning, har en plan för produkter som Barclays uppskattar sparat sedan dess låntagare i regionen på £ 1 miljard räntebetalningar.

För att fira denna milstolpe tioårsjubileum, har Woolwich sänka basräntan av dess förskjutning aktuella affären från 3,49 procent (bas 2,99) till 3,09 procent (bas 2,59).

Enligt Barclays är Woolwich kunder håller nu runt 21.000 £ i deras individuella bytesbalansen och konton besparingar, medan en offset inteckning från långivaren är värt ett genomsnitt av £ 132,000.

Detta gör det möjligt för kunderna att betala av sina lån cirka tre år tidigare än förut, eftersom de har möjlighet att kompensera sina besparingar mot deras hem kredit deal.

Andy Gray, chef för inteckningar för Barclays, sade: “Offset bolån stimulerat en ny strategi för hur folk har lånat pengar under de senaste tio åren.

“Tidigare behandlade folk en inteckning som ett 25-årigt engagemang, nu människor knackar år av sina lån, spara dem massor i ränta.”

Mr Gray tillade att offset planerna var avsedda att bli en populär produkt på grund av det faktum att de är “briljant enkla” och tillåta människor att gå om sin finansiella verksamhet som vanligt samtidigt som du sparar dem pengar.

Även dessa erbjudanden ger kunderna möjlighet att hålla sina besparingar tillgängliga samtidigt att automatiskt minska räntekostnader utan bördan av att binda dig till en lång obligation.

Defaqto uppgav nyligen att det aldrig funnits en bättre tid för högre skattebetalarna att överväga att ta ut en offset paket på grund av de enorma skattelättnader som de kan erbjuda om det hanteras på rätt sätt.