Wells Fargo och inteckning ändring – att veta dina alternativ

Du är i ett skede där du är på väg att missa din första inteckning betalning eller har blivit kanske så mycket som 90 dagar för sent. Var börjar du och var kommer det sluta? När du har blivit brottsligt på din vanliga avbetalning, känna dina alternativ med Wells Fargo och livskraftiga alternativ såsom inteckning modifiering kan hjälpa till att eliminera avskärmning.

Första steget: samtal Wells Fargo

Om du har blivit brottsligt eller vet du kommer att missa en betalning, ring Wells Fargo så snart du kan. Om långivaren vet att du nyligen har eller kommer snart att missa en betalning, kan de arbeta med dig för att hitta en lösning som fungerar för dig och för långivaren. Brist på kommunikation kommer att göra mer skada än att försöka arbeta igenom missade betalningar. Wells Fargo kan nås på olika nummer för olika finansiella upplösning frågor.

Efter kontakta Wells Fargo och göra olika arrangemang, du inser att du fortfarande inte kan hålla jämna steg med den inställda avtalet, men kan fortfarande göra regelbundna betalningar, kan inteckning ändring vara ett mer realistiskt alternativ.

Lån ändringar är för de individer som är kapabla att hålla en regelbunden betalningsplan, men nyligen kan ha ådragit sig en förlust av ett jobb i hushållet, gått igenom en skilsmässa, lidit en skada och minskad inkomst eller andra extrema liv och ekonomisk förändring.

Enligt Bankrate, Wells Fargo, “kan kunderna i standard också ges en möjlighet att ändra sin nuvarande lån. Ett lån modifiering ändrar ett eller flera villkor i det ursprungliga anmärkning, såsom räntan eller obetalda huvudsakliga balans. Ett lån modifiering ger ett brottsligt konto ström eftersom den förfallna räntor och Escrow läggs till obetalda huvudsakliga balans, som sedan åter fördelas över de nya villkoren “.

Om lån ändring inte verkar som det bästa steget, det finns ytterligare alternativ såsom stöd via ämbetsverket, HUD. Du kan också ha en kort försäljning som du kan sälja ditt hem för mindre än skuldbeloppet och långivaren går med på att upplösa den återstående grund. Det finns också alternativ som tillåter handel av dådet för återstoden av inteckning belopp.