Wells Fargo lån ändring enklare än någonsin

Wells Fargo – och i förlängningen Wachovia – används för att känna sig som en mardröm att få ett lån modifiering från. Men som den 9 maj 2009 Wells Fargo lån ändring mardröm har gått från hemskt att inte så illa. De har äntligen anammat Home Affordable Ändring Program och är öppet emot modifiering program.

De tre stora krav Wells Fargo är ute är det:

– Att din inteckning totalt är mindre än $ 729.750
– Du måste ha tagit ut din inteckning före 1 januari, 2009
– De betalningar du gör nu måste vara förgrunden än 31% av din brutto månadsinkomst

Om du tror att du passar in i alla dessa krav, WF bara bevilja dig ett lån modifiering.

Deras nyare krav är ganska förändring från deras gamla, vilket gjorde det nästan omöjligt för medelinkomstländer familjer att kvalificera sig. Vad mer är att de erbjuder Wells Fargo lån ändring program som kan ta ditt intresse ner till 2% om du är berättigad. Det övergripande målet är att få din månatliga inteckning betalningar ned till 31% av din brutto månadsinkomst, och ingenstans ovanför det – vad det tar.

Kraven är mycket enkel, så vikten läggs på att fylla i papper på rätt sätt. Ett enda misstag kan sluta i en förnekelse. En dåligt skriven svårigheter brev kan göra detsamma. Så att vara extremt försiktig med båda aspekterna av programmet är mycket viktigt.

Du kan få hjälp med att fylla i papper från FHA-utnämnda specialister som kommer att ge dig hjälp för ingen avgift. Dessa specialister kommer inte bara hjälpa dig med dina papper, men också ge dig en konsultation i förväg.

Kanske den mest överraskande sak om Wells Fargo lån ändring program är att programmet inte mycket för förhandlingar – du antingen passa kraven ovan eller inte. Och om du gör det, kommer de att arbeta med dig för att nå en överenskommelse.

Hela denna förändring är mycket förvånande att WF låntagare, som aldrig förväntat dem att faktiskt böja till påtryckningar från regeringen. Men med utmätningar på en all-time high, utlåning företag över hela landet gör allt de kan för att försöka undvika att förlora hundratusentals dollar de skulle om de låter alla hem gå in avskärmning.

Om du är en WF låntagare, nu är det dags att ansöka om lån ändring genom dem. Wells Fargo lån ändring har gått från en av de svåraste långivare att ta itu med en av de enklaste, och det är din chans att dra nytta av detta.