Wells Fargo huvudsakliga minskningen hjälper arbetslösa och vattnet husägare idag

Wells Fargo huvudsakliga minskningen plan skulle kunna hjälpa många kämpande husägare som för närvarande är under vattnet i sin inteckning eller arbetslösa. President Obama och hans personal fortsätta att arbeta hårt för att göra Making Home Affordable planera arbetet och de nyligen utvidgades denna plan för att inkludera hjälp för dem som är under vatten eller arbetslösa.

Wells Fargo är överväga en av de fyra stora bankerna tillsammans med Citigroup, JP Morgan Chase och Bank of America. President Obama har uppmanat dessa stora banker att delta i den huvudsakliga minskningen program som är en del av Obama Refinance och Making Home Affordable planen. Var inte förvånad över att se många tal och meddelanden om detta program i en nära framtid som vår VD arbetar mycket hårt i ett försök att bromsa utmätningar.

Under de senaste veckorna har vi sett boräntorna börjar röra sig uppåt vilket är ett annat dåligt tecken för den totala bostadsmarknaden. Även om vissa husägare inte hade tillgång till dessa låga priser bostadslån de fortfarande gör en hel del för att stötta upp bostadspriserna. Om priserna går upp drastiskt under de kommande veckorna och månaderna som vi kunde se många problem på bostadsmarknaden.

President Obama inser att detta är en möjlighet och det är just därför han fortsätter att arbeta och ändra sin inteckning plan. Det finns några mycket värdefulla delar i detta program så bra kunde hjälpa amerikanska husägare undvika utestängning. Lyckligtvis dessa program är helt gratis och kan vara precis vad som krävs för att sänka den totala avskärmning kurs.