virginia hem köpare efterfrågan lutade till en nivå än väntat

Den Mortgage Bankers Association (MBA) släppt sina synpunkter för den vecka som slutade 11 Februari 2011.

Låneansökan forskningen täcker över 50% av alla amerikanska bostäder ansökningar bolån tagna av bolån bankirer, affärsbanker och thrifts. De uppgifter som lämnats av MBA erbjuder ekonomer en kristallklar bild av konsumenternas efterfrågan på bolån. Under en fallande hypotekslån ränta miljö, porträtterar en signifikant trend av ökande refinansiera applikationer som konsumenterna är i dålig behov av billigaste möjliga månatliga betalningar.

Om låntagare har möjlighet att sänka sina månatliga inteckning betalning och öka den disponibla inkomsten genom refinansiering, kan det vara ett positivt för ekonomin som helhet (kan öka konsumtionen. Också det banar väg för gäldenärer att betala ner personliga skulder vid en snabb takt. en trend av sjunkande inköpspriser ansökningar innebär hem köpare efterfrågan är på väg ner.

• MCI, Market Composite Index, ett kvalitativt mått på hypotekslån ansökan volym, sjönk 9,5 procent på en justerad bas från en vecka tidigare.

• Den Refinance Index böjde till endast 11,4 procent från förra veckans och är den lägsta Refinance Index observerats i forskningen sedan juli 3, 2009.

• De fyra veckors glidande medelvärde är ned 6,2 procent.

• Den refinansiera del av inteckning verksamhet minskade till 64,0 procent av det totala antalet ansökningar från 66,6 procent föregående vecka.

• Bolåneräntor kvar över 5 procent förra veckan, upp nästan en hel procentenhet från Oktoberupproret bottennoteringar, och refinansiera fortsatte att sjunka, sjönk Ansökningar om bostadsköp också på en säsongrensad grund.
• Köpare har inte återvänt till marknaden som stigande räntor har minskat överkomliga, till viss del.
Den Virginia hypotekslån erbjuder långfristig finansiering till amerikanska veteraner och deras efterlevande makar för att köpa hem genom utvalda långivare.

VA bostadslån infördes för att ge prisvärda bostäder för veteraner och aktiva servicepersonal. US Department of Veteran Affairs fungerar som en garant för lånet. Eftersom lånet garanteras av staten, är långivare skyddas mot förlust av kapitalbeloppet om låntagaren defaults på lånet.