villkor och begränsningar som ett andra hem inteckning

Komma in i ett andra hem inteckning är ett stort finansiellt företag. Du måste ta hela processen på allvar. Förstå att det finns en chans att du kan förlora ditt hem om du standard på ditt topplån. Många tror felaktigt att det inte finns något sätt att de kan förlora sina hem om de standard på ett andra hem inteckning. Detta är inte sant och kan vara mycket skadligt om du tror på denna myt.

Förstå alla villkor

Det finns många kostnader, avgifter och priser är inblandade i en andra inteckning bostadslån. Du måste se till att du förstår dem alla. Du måste titta på:

– Räntor
– Påföljder
– Bundled alternativ
– Värderingsavgifter
– Ansökningskostnaderna
– Poäng
– Avslutande kostnader

Alla dessa saker kan lägga upp och göra en andra inteckning ganska kostsamt. Det är ditt ansvar att titta på dem och se till att de är rimliga. Du kan alltid förhandla med långivare för att få kostnaderna minskas. Arbetet affären till din fördel genom att påpeka saker som gör dig mindre risk, som:

– God kredit
– Låg skuldsättning
– Stadig inkomst

titta efter dolda kostnader

Ibland kostar inte kan preciseras tydligt. De kan gömmas i det finstilta eller någonstans i kontraktet där de inte sticker ut. Två viktiga saker som du behöver för att hålla utkik efter är ballong betalningar och frivilliga försäkringar.

Ballong betalningar är vanliga. De är en stor betalning du gör för att avsluta lånet. Vanligtvis får du låga månatliga betalningar i gengäld för en ballong utbetalning i slutet av lånet. Men du måste ha råd denna betalning eller du standard på lånet.

Frivillig försäkring ofta tillsammans i lånet. Det kan vara något du behöver, men det kan också vara täckning du redan har. Det är frivilligt, men vanligtvis medföljer om du inte specifikt anger att du inte vill det.

begränsningar

En sista sak du bör förstå om en andra inteckning bostadslån är att det finns gränser. Du kan inte bara låna hur mycket du vill. Det finns topplån som gör att du kan låna upp till 125% av din hem kapital. Vanligtvis, dock kommer du vara begränsad i hur mycket du kan låna. Dessutom kan du få problem med att säkra bra priser om du har dålig kredit. Du måste åka runt och se till att du helt förstår avtalet innan du stänger lånet.

Ett topplån bostadslån är ett bra alternativ för extra pengar. Om du förstår processen och tanken på en andra inteckning då du kommer att kunna utnyttja det bättre och få ut det mesta av det.