vill du handla en mäklare pris yttrande (BPO) eller en bedömning

En mäklare Pris yttrande, som ibland kallas en konkurrensutsatt marknadsanalys (CMA) av fastighetsmäklare och mäklare, är ett “verktyg utvecklat av fastighetsbranschen för att bestämma ett konkurrenskraftigt notering pris.” [1] Det är viktigt för konsumenterna att förstå att Broker Pris Åsikter (BPO) är inte utvärderingsrapporter, och att de inte har samma tyngd.

Som en fastighetsmäklare och en licensierad värderingsman i delstaten Nevada Jag får ofta frågan av potentiella kunder om en mäklare Pris Yttrande kan förberedas för sin bank, om konkurs domstol, för en äktenskapsskillnad eller för någon annan användning som är en helt olämplig användning av en BPO. Det är förståeligt att konsumenterna inte vill betala för en utvärderingsrapport om de tror att de kan få en likvärdig produkt från en fastighetsmäklare eller mäklare gratis.

Broker Pris Åsikter är dock inte motsvarande utvärderingsrapporter och BPO kan inte lagligen ingå ett yttrande marknadsvärde. De flesta av BPO: s som jag har sett, även de beredda att upphandla kommersiella listor, är relativt dåliga ersättningar för bedömningar. Typiskt en agent visar vad han anser vara liknande fastighetsförsäljningar till dem av den potentiella notering i ett försök att hjälpa säljaren med ett pris slutsats.

Bedömningsprocessen omfattar generellt hänsyn till alla tre värderingsmetoder, som intäkt, försäljningen tillvägagångssätt och återanskaffningsvärde. En hel del arbete har lagts ner under de senaste 11 åren att försöka fastställa enhetliga standarder i bedömningen yrket. Broker Pris Åsikter inte kräver några normer, och de är inte föremål för översyn. Således gäller inte de standarder för praxis och etik åläggs en värderingsman inte en agent som fullbordar ett yttrande mäklare pris.

Vissa BPO går vidare och visa justeringar, och handelsagenter känner sig tvingade att ge intäkter och kostnader analys med en räntesats. Det är inte svårt för en läsare, eller en regulator, att anta att en BPO med justerade försäljning och aktiverade nettoresultat avslutar ett yttrande marknadsvärde om detta anges som sitt syfte eller inte.

Det är viktigt att notera att eftersom mäklare pris åsikter inte är skyldiga att använda alla utvecklingssamtal metoder, och inte fyllas av kompetenta, licensierade, värdering yrkesverksamma, är möjligheten till ett felaktigt resultat mycket mer troligt.

I Nevada, kan Broker Pris Åsikter inte beredd på någon annan anledning än att ge en säljare med en potentiell notering pris för sin egendom, och ingen ersättning kan betalas ut för denna tjänst. Agenter eller mäklare som bryter Nevada lag och avgift för BPO eller ge dem för annat än listningsändamål kan få böta upp till $ 5000 av staten. Konsumenterna bör inse att marknadsvärdet yttranden kan endast uttryckas genom licensierade värderingsmän, och att BPO inte accepteras som en bedömning substitut.

[1] State of Nevada, Department of Business & Industry, Fastigheter Division, http://www.red.state.nv.us/publications/announcements/bpo.pdf