vilket refinansiera alternativ som är bäst för dig

Nästan alla som kommer in på mitt kontor ställer samma fråga. När jag refinansiera, ska jag få en fast eller justerbar sats inteckning?

Eftersom ditt hem är om de mest betydande och viktigt köp du gör, är att en rimlig fråga att ställa.

Vid första anblicken, fast ränta inteckningar verka som den bästa runt valet för de flesta villaägare. Utan misslyckas vet du vad din betalning är för de kommande 15, 20 eller 30 år beroende på löptiden för ditt lån.

Men vänta …. är det bästa valet för dig?

När du refinansiera, kan en fast ränta lån eliminera risken för en räntehöjning väg men denna förmån kan göra en betydande skillnad i din ränta och betalning belopp. Villaägare som refinansiera med långsiktiga fasta priser betalar mellan 1,00 till 2,00% högre än de som refinansiera med en ARM.

Villaägare som refinansiera till en justerbar ränta inteckningar kan spara tusentals dollar i ränta och refinansiering avgifter. Ofta är det en köpare endast möjlighet att köpa ett hem.

Grunderna i en ARM (justerbar ränta inteckning) är desamma. Du har en start som är lägre än en fast ränta. Vid regelbundna tider din kurs / betalning kommer att justera upp eller ner beroende på marknad och detaljerna i armen planen. Majoriteten av ARM planer har ett tak för hur mycket din kurs / betalning kan tas upp vid bestämda tidpunkter och över lånets löptid.

Titta noga på detaljerna i armen planen.

Låt oss säga till exempel, när du refinansiera, är ditt lånebelopp $ 100.000, din start räntan är 1,25%, termen på ditt lån är 30 år och din utgångspunkt betalning är $ 333,25 per månad.

Låt oss också anta din betalning har fastställts till den nivån i 12 månader och det värsta är att din betalning kan öka 7,5% av din betalning belopp. Lite snabb matte kommer att säga att det maximala beloppet din nya betalningssystemet kommer att starta den 13: e månaden skulle vara $ 358,24. Det är en ökning på endast $ 24,99 per månad. Innebär att betalning ökar ett problem för dig?

Även om detta scenario är en alltför stor förenkling av hur en ARM lån fungerar, är det jag försöker göra här för att räkna ut vad det värsta scenariot är för varje maximala förändringar möjliga och fråga dig själv om resultatet är genomförbart. Kan du klara av den maximala ökningen möjligt?

Genom att göra detta läxor du ska förstöra den “okända” vilddjuret som förstenar flesta villaägare som refinansiera eller köpa ett hem.

De flesta ARM planer tillåter dig att refinansiera och växla över till en fast ränta under en viss del av låneperioden. Om räntorna sjunker till en all time low, kan du alltid dold till en fast ränta lån för långsiktig säkerhet.