vilket är bättre – FHA inteckning eller konventionella lån

scenario:

Min man och jag har funnit ett hus och letar efter en inteckning mellan $ 1, 80.000 till $ 200.000. Vi är ändå att stänga på hemmet. Vi tittar på alternativ som 80/20 inteckning men är intresserade av något annat program. Vår årslön är $ 60.000. Vi betalar skolan och auto lån på totalt $ 650 i månaden. Det finns ingen annan återbetalningarna. Vi har likvida reserver värda $ 15.000. Vi vill inte lägga mycket pengar ner eller betala enorma avslutande kostnader (vi ska köpa möbler, hålla några kontanter som katastroffond etc). Våra tillgångar är värda $ 40.000. Detta inkluderar aktier, obligationer, fonder etc. Om du vill veta våra värderingar, och de är 715 och 800. Jag skulle vilja veta om de bästa inteckning program för mig. Jag är en första gången köpare och har hyra hittills.

lösning:

Grattis till ditt beslut att köpa ett hem!

Jag måste säga, din kredit poäng är märkbar och du har goda kassa också. Du kan hålla utkik efter 2 alternativ – överensstämmande hypotekslån och FHA program. Du kan lägga mindre pengar ner men du måste betala privata försäkringar för hypotekslån eller PMI. Annars måste du välja en 80/20 hypotekslån. Sådana lån är utan tvekan ganska dyrt jämfört med att betala PMI på ett vanligt lån.

Men i den nuvarande marknaden scenario, 80/20 lån är inte så lätt att få om du är i god ekonomisk och kredit situation. Dessutom, när du dela 80/20 lån, kan den totala betalningen vara ganska högre jämfört med en 95% överensstämmer lån med PMI. Dessutom, om din fastighet ligger i ett sämre område, kan det vara svårare att få 100% finansiering i form av 80/20 hypotekslån.

Med tanke på att 100% finansiering är inte lätt tillgängliga, känner jag FHA hypotekslån är det rätta alternativet för dig. FHA långivare erbjuder omkring 95% -97% finansiering som kräver 3-5% pengar ner. Du kan använda gåvan pengar till handpenningen och förhandla med säljaren betalar avslutande kostnader. Dessutom behöver du inte alltför mycket av skulden betalningar, så förhoppningsvis din skuldkvoten skulle uppfylla de normer som inrättats av FHA.

Nu, när du tar ut en FHA lån, måste du finansiera 1,5% Försäkring upfront Bolån (MI) i ditt lån och återkommande månatlig MI. Det bästa med FHA lån är, de är lätta att kvalificera sig för och långivarna är mer
villiga att arbeta med dig om du misslyckas med att göra utbetalningar i framtiden. Också i krympande marknader, är FHA det enda alternativ som inte kommer att bli svårt att hantera skillnad från andra inteckningar.

Bortsett från FHA lån, kan du se upp för obligationsfonder program tillgängliga i ditt område. Dessa är program som erbjuds av staten Housing Finance Authority och är avsedda speciellt för första gången köpare.