vilket är bättre, fast ränta inteckning eller en justerbar sats inteckning

Den mest grundläggande skillnaden mellan olika inteckningar beror på hur räntan debiteras. Det finns två typer av inteckningar, är den första en fast ränta inteckning och den andra är en justerbar sats inteckning. Vid en fast ränta inteckning, förblir den räntesats som tas ut av långivaren densamma genom hela perioden. Den ränta som tas ut vid fast ränta inteckning är opåverkad av den allmänna räntenivån på marknaden. Å andra sidan, i fråga om ränta justerbar inteckning, är räntan justeras med hänsyn till förändringar i det allmänna ränteläget. Dessa justeringar görs regelbundet. Om den allmänna räntenivån stiger finns det en en korrigering uppåt i den ränta som tas ut för inteckning och i fall det finns en nedgång i det allmänna ränteläget, det finns en nedåtgående korrigering. Båda dessa ränta lån har sina fördelar och nackdelar, och det är omöjligt att säga vilket som är bättre. Detta svar varierar från person till person beroende på hans personliga val och riskaptit.

Vid fast ränta, tycker du fördelen av stabilitet. Här du vet att vad som än händer, kommer din månatliga räntebetalningen inte varierar, detta system är bäst för risk negativa människor som gillar att planera saker i förväg. Å andra sidan i fråga om fast ränta inteckning, kommer långivaren debiterar generellt dig högre än justerbar ränta inteckning långivaren förlorar sin chans att öka hastigheten i enlighet med marknaden.

Justerbar ränta inteckning är för den äventyrliga typen av investerare, här räntan ändras beroende på förändringen av hastigheten för det valda indexet. Det är bäst att gå in för en justerbar ränta inteckning om du är säker på att räntorna kommer att falla under de kommande åren. Men att göra en sådan prognos är ganska inte mänskligt möjligt och detta låneprogram är alltså ganska riskabelt.

Generellt långivarna erbjuder en mycket låg starthastigheten om som också kallas en teaser. Dessa räntor locka investerare att acceptera låneprogram och de får betala högre ränta och när graden av det underliggande indexet ökar. Det finns också en tredje typ av inteckning system som nu finns tillgänglig på marknaden.

Det kallas hybrid hypotekslån system. Den innehåller de funktioner för både fast ränta annonsen justerbar ränta inteckning. Här kan du betala en fast ränta för ett visst antal år och då priset är justerbar enligt den beslutade före planen.