vilken typ av inteckning är bäst för dig

Med alla de olika typer av inteckningar där ute, är det svårt att veta vilken som är den rätta för dig. Här är en snabb genomgång och kort förklaring av några olika inteckningar du bör tänka på. Kom också ihåg, att ta ut en inteckning är bara en bra idé om du har pengar att betala det, aldrig ta en ut på en förhoppning om att en dag du kommer att göra tillräckligt för att betala de ersättningar.

En fast ränta inteckning är den mest grundläggande inteckning du kommer att stöta på sökandet efter inteckning. De boräntor hålla konstant under hela lånets löptid. Med den typ du behöver inte oroa dig för bolåneräntor går upp på dig från månad till månad. Du kommer att veta vad din betalning kommer att vara varje enskild månad.

En justerbar ränta inteckning är nästan mittemot fast ränta. Med denna inteckning ränta fluxgates bygger flera olika aspekter av marknaden. Denna inteckning är bättre för den finansiella institutionen eftersom det eliminerar en del av risken för dem, genom att se om bolåneräntor går upp, så gör dina räntor. Dock kan denna typ leda till lägre räntor samt, i själva verket de ofta börja lite lägre än den fasta ränta.

Den justerbara är inte att förväxla med de graderade ränta inteckningar, som också har skiftande ränta inteckning ränta, men dessa priser ökar i en stadig, planerad takt. Du kommer fortfarande att känna varje betalning innan du får det, men det börjar lägre och få större som du går på. Bra för någon som precis börjat ett nytt jobb eller nyligen flyttat till ett nytt område och få bosatte.

Den sista typen vi ska ta upp är ballong betalning inteckning. Denna inteckning kan ha bolåneräntor som är fast eller justerbar, beroende på bank, men kruxet är i slutet av perioden finns en balans som du fortfarande måste betala. De månatliga betalningarna blir lägre, men när förfallodagen träffar det finns en stor, oftast ganska stora, betalning. Detta är inteckning vanligen reserverad för kommersiellt bruk och kan vara farliga för bolån.

I slutändan, om du fortfarande inte vet vad inteckning du bör få, besök eller ring din bank för vissa inteckningar priser eller gå online för att hitta dig själv en inteckning miniräknare.