vilken typ av hypotekslån återbetalning metod ska jag plocka

återbetalning inteckning

Detta är en okomplicerad, låg risk inteckning återbetalning metod som innebär att inrätta en enda återbetalning till långivaren månad, varav en del betalar ränta på lånet och resten går mot att minska det totala beloppet.

En fördel med denna typ av återbetalning är att eftersom varje återbetalning består av del-intresse och en del-kapitalet, du sakta minska lånebeloppet. Ju lägre ränta, desto mindre ränta du betalar under lånets löptid.

En nackdel med återbetalning lån eller remortgages är att, i motsats till amorteringsfria lån, finns det ingen all-in-one försäkring för livförsäkring eller betalning skydd, till exempel. Du måste ställa upp och betala dessa oberoende om du vill ha dem så att du kan hitta ett intresse som bara inteckning mer passande om detta kan vara ett problem för dig.

ränta endast inteckning

Ränta betalas på hela beloppet av lånet för hela löptiden för lånet. Denna typ av remortgage kan du betala minsta möjliga månatlig kostnad för långivaren eftersom inget kapital ingår i den månatliga återbetalningen. Medan de återbetalningar till lånet leverantören är mindre, måste du investera i en annan produkt för att se till att du sparar tillräckligt med pengar för att betala av lånet i slutet av mandatperioden.

De tre vanligaste formerna av investeringar som används för att följa med ett intresse som bara inteckning är begåvningar, ISA pensionat. Denna typ av remortgage är något mer riskfyllda än den vanliga återbetalningen remortgage eftersom du baserar din förmåga att betala av kapitalet i din inteckning på ingåendet av inteckning sikt, delvis på det nyckfulla aktiemarknaden. Det är nog klokt att få någon oberoende ekonomisk rådgivning om du funderar på det här alternativet.