vilken inteckning typ har den bästa räntan

Mortgage räntorna har börjat stiga under den senaste månaden som de swappräntorna som avgör hur mycket det kostar långivare att låna ut till varandra har ökat. Fasta priser är i fråga har varit med de flesta av de viktigaste långivare att öka sina skattesatser i enlighet med de högre kostnaderna.

Detta kan mycket väl tyda på att långivare förutspår en återhämtning på marknaden inom en snar framtid, eventuellt i slutet av tredje kvartalet. Som priserna har stigit för de flesta finns det inte många billiga fast ränta erbjudanden som är tillgänglig och råd skulle vara att verkligen låsa in en fast ränta affär som resten ser ut att följa resten av långivarna.

Du kan välja en rörlig ränta inteckning som bör eller flera experter har förutspått skulle troligen träna billigare än en två eller tre fast ränta inteckning dock i regionen på 90% av nya bolån fast ränta inteckningar, människor gynnar tydligt fast månadspris återbetalningar. Att veta exakt vad du kommer att betala tillbaka är stor sinnesro och inte behöva oroa sig priserna gå sky höga och återbetalningarna är dyr.

Som tidigare sagt finns det nu mycket få fast ränta erbjudanden kvar på marknaden så att du kommer att behöva för att vara snabb om du vill låsa in din inteckning. Det är alltid värt att titta på alla erbjudanden på marknaden, om du gillar tanken på att veta vad dina återbetalningar kommer att bli, men har lite flexibilitet och vill dra nytta av den billigaste inteckning ränta så ta en titt på capped tracker inteckningar. De kommer att följa Bank of Englands basränta på en viss procentandel över det men kommer att begränsas inte gå över en viss hastighet som ger dig den sinnesro samtidigt som en liten chansning att lägre priser kommer att gynna dem på tracker inteckningar.

Det finns olika alternativ att överväga, ha en bra tänka över dem med hänsyn till olika scenarier, och inkluderar avgifter som tillämpas och om alternativet betalar för mycket finns med bolån valt. Den allmänna råd verkar vara att fixa om du riskerar negativa men gå för en medellång sikt inteckning på cirka fem år som avgift knuten till två års erbjudanden gör det ointressant och kommer troligen att lämna dig letar efter en ny affär när ekonomin blir på god väg att återhämta sig.