vilken inteckning råd ska du leta efter

När du är ute för att köpa din första hus, eller möjligen refinansiera din befintliga inteckning, det finns en mängd alternativ inteckning rådgivning öppna för dig. Vissa är bättre än andra, dock så måste du veta vilken typ av råd du behöver för dina individuella behov. Som en vägledning, den grundläggande information som du bör leta efter är:

vilken som är rätt för dig?

Med så många olika typer av inteckning finns, kan det bli ganska häpnadsväckande när allt du vill göra är att välja en inteckning och köpa ditt hem. Det är där specialiserade inteckning mäklare och rådgivare kan vara så användbar, eftersom de kommer att kunna hjälpa dig hävert igenom alla jargong som används av de olika låneinstitut.

Hur mycket kommer det att kosta?

Det största misstaget många gör när de funderar på en inteckning är att inte ta hänsyn till alla detaljer i hela processen. De flesta människor glömmer de merkostnader på toppen av inteckning i sig – saker som avslutande kostnader, avgifter advokat, hur den typ av inteckning du tar ut påverkar dina återbetalningar, försäkring och inteckning skydd etc.

Dessa är bara några av de extra kostnader som du måste räkna med när du sätter dig ner för att planera hur mycket du köper ditt hem kommer att kosta. På toppen av det, behöver du oroa dig för reparationskostnader som du aldrig haft att när du hyr, samt kommunalskatt och andra liknande avgifter.

Vilken försäkring du behöver för ditt hem

Även om du vet att du behöver hemförsäkring för ditt nya hem, det finns andra typer av försäkringar som du bör tänka på. Till exempel, kommer att ta ut inteckning skydd hjälper bör du förlorar ditt jobb eller inte kan uppfylla betalningar, och kan göra en enorm skillnad om du någonsin befinner dig i en ekonomisk knipa. Återigen, detta är ganska grundläggande information men du skulle bli förvånad över hur många människor ignorerar det när man planerar för en inteckning.

Så nu när du känner till grunderna för vilken typ av inteckning råd du bör be om, nästa steg är att veta var man kan hitta denna typ av rådgivning. Det finns några olika sätt som du kan ta reda på den information som behövs. En av de mest uppenbara är att tala med en inteckning specialist, exempelvis en mäklare eller rådgivare.

Men det finns även andra sätt, och kan även vara från bekvämligheten av ditt eget hem. Till exempel kan du använda online inteckning rådgivning, där du kan få råd om allt från hur mycket du kan låna och olika räntesatser för dåliga långivare kredit inteckning och några av de vanligaste frågorna när de ansöker om en inteckning. Alternativt, kan du prata med en oberoende finansiell rådgivare, som inte har någon anknytning till någon långivare och kan därför ge dig helt opartiska råd.

Även om det är det dyraste du någonsin kommer att göra, med rätt inteckning råd du kan garantera att du inte kommer att gå i blind och köpa ett hem kommer att vara mycket enklare än du kanske trodde på förhand.