Vilken information behöver jag för bolåneinstitut

När du behöver för att ge ärlig information om dina tillgångar, skulder och inkomster. Din kredit värdering är det första inteckning finansiär skulle begära. Du måste ange ett FeCo kredit värdering. Alternativt kan du lämna personliga uppgifter och långivaren själv kan få din kredit värdering. Inga lån rör sig framåt utan en kredit värdering rapport.

Du måste lämna uppgifter om din nuvarande anställning, bevis på inkomst under flera år och stubbar inkomster för att visa exakt hur mycket du gör på ett år. W-2s för de två senaste åren är vad de skulle vara ute efter om du var avlönad. Om du är en affärsman eller tjäna provision då skattedeklarationer för de två senaste åren samt ett år hittills resultaträkningen måste lämnas. Du kan också behöva bevisa att du har de nödvändiga handpenningen med dig eller din bank. Finansiella institut som verifierar din källa för handpenningen och reserver kontanter kan ge en månatlig rapport och du måste ge tre exemplar av detta uttalande.

Någon annan inkomstkälla som hyra, utdelning på aktier, har social trygghet, pension, underhållsbidrag eller underhållsbidrag inkomster som skall bevisas med nödvändig information för verifikation. En icke-amerikanska medborgare måste ge FOTOSTAT kopior av fram-och baksidan.

Om du har tagit en bil eller ett hus lån, måste du ge bevis på regelbundna betalningar av amorteringar. Långivaren behöver också information om den egendom som du vill köpa.

Medan långivaren skannar denna information om dig, är det lämpligt att du även gör en liten säkerhetsprövning av långivaren. Välrenommerade långivare som kända banker och låneinstitut kräver inte det. Dock är en säkerhetsprövning av medelstora långivare tillrådligt. Även studier om stora långivare är fördelaktigt. Ibland en stor bank kan ha en bristfällig inteckning politik och din tillit banken genom sin varumärkesimage kommer att skada dig senare.

Det finns rovgiriga långivare tassar bolånemarknaden. De försöker skinna låntagaren genom att dölja fakta, förvirra dem genom att använda jargong och termer samt genom att inte föra vidare de fördelar som faktiskt tillfaller låntagaren. Du måste få bättre information och försöka undvika att hantera sådana långivare. Det finns även långivare som har ingen etik att begå förfalskning.

Shoppa runt, utbilda dig själv om långivare och bolånemarknaden. Granska varje långivare precis som expert långivare gör att dina dokument. Lyssna på alla, men i slutändan göra dina egna beslut. Du har lika mycket rätt att bli informerad som långivaren har.