vilken av bolåneräntor är rätt för dig

Slutligen, har du hittat ditt drömhus! Du kan nu besluta om det belopp som du vill låna och även din handpenning för det. Shopping för långivare blir enklare eftersom du nu har en idé om skyddstiden för din inteckning och räntorna som är perfekt för dig att ha råd med det. Vad du bör tänka på nästa är vilken av de bolåneräntor du vill anmäla dig till.

Som ni vet, det finns två typer: fast ränta inteckning och justerbar ränta inteckning. Var och en av bolåneräntor har sina för-och nackdelar. Det finns många faktorer och omständigheter som omger dig nu som skulle leda dig att välja en över den andra. Du kan välja att ta reda på detta själv, eller så kan du gå till dina långivare och låt dem hjälpa dig att välja. Vad du bör komma ihåg är att du måste välja den som passar dig bäst.

det oförutsägbara

En justerbar ränta inteckning, från själva namnet, betyder att graden av din månatliga betalningar kommer att fluktuera, beroende på de aktuella räntor. Som vi alla vet, räntorna är inte stabila. De varierar från dag till dag, och förutsäga dem är inte en lätt bedrift. Om du väljer den här typen, förvänta sig att din månatliga betalningar kommer att vara oförutsägbar också.

Det finns dock en hel del låntagare som väljer detta bland de två bolåneräntor eftersom det ger en lägre ränta i början av lånet. Detta skulle innebära att det finns lägre månatliga betalningar samt – en mycket frestande lockbete för låntagarna.

Du vet att en justerbar ränta inteckning är för dig när du, just nu, du behöver ett större hus, men kan inte kvalificera sig för en fast ränta. Eftersom de månatliga betalningarna är oförutsägbara, bör du också vara beredda på en ökning av din månadslön så att du kan hålla jämna steg med ökningen av de intereest priserna. Längden på din vistelse på hemmet kommer också att avgöra om du är bra för en justerbar ränta inteckning. Bor i hemmet under minst sju år skulle vara bra nog för denna kurs.

Konstant till slutet

En annan av de bolåneräntor är en fast ränta inteckning. Detta är mycket vanligt och mycket populär typ av inteckning. Jämfört med justerbar ränta inteckningar, de månatliga betalningarna är stabila och inte ändras, beroende på ränteläget. Från början till slutet av lånet, kommer du vet hur mycket du kommer att förvänta på din månatliga räkningar eftersom det huvudsakliga och räntan kommer att förbli densamma.

Du bör välja en fast ränta inteckning, om du inte vill att de oregelbundna förändringar av månatliga betalningar som erbjuds av en justerbar ränta inteckning. Detta är också det bästa valet när räntorna är låga och om du planerar att bo i ditt hus under en längre tid.

dags att välja

Att välja vilken av de bolåneräntor som är rätt för dig är ett avgörande beslut att göra. Detta kommer att vara en av de avgörande faktorerna för din månatliga betalningar, så du måste tänka igenom detta. Räkna ut vilken som uppväger den andra, och göra det valet.

Det finns två typer av bolåneräntor och var och en skiljer sig från den andra. Det finns vissa människor som drar nytta av en, och det finns några som gynnas av den andra. Vilken som gynnar dig?