vilken arm index är bäst för dig

Justerbar ränta inteckningar finns i en mängd olika former och smaker, men i varje fall den ränta som betalas av låntagarna bestäms till stor del av ett “index”, en fristående åtgärd som kan stiga och falla. Fångsten, säger Peter G. Miller i hans senaste konsument kolumnen för Mortgage Långivare Plus, är att vissa index flytta upp och ner snabbare och längre än andra.

“När det gäller förändrade skattesatser är det ingen tvekan om att vissa index röra sig högre och snabbare än andra”, säger Miller. “Men dessa samma index är också de som mest sannolikt att sjunka snabbare och längre när priserna minskar.”

Miller säger vissa låntagare gynnas mest när ett index beter sig som en sköldpadda och är långsam att flytta. Övriga låntagare är bäst betjänt av index som reagerar som en kanin och snabbt reagera marknadsplats förändringar.

“Du måste hitta det index som bäst passar dina behov. Långsiktiga ägare kanske föredrar en sköldpadda medan investerare och kortsiktiga låntagare kan ibland göra bättre med en kanin.

Den nya Miller kolumn är en av en serie av konsumentorienterade funktioner publiceras av Mortgage Långivare Plus som en del av sitt offentliga utbildningen. Hela serien, som omfattar ämnen som myter kredit värdering, hur man får en första inteckning, när att refinansiera och andra viktiga ämnen för fastigheter låntagare kan hittas genom att gå till senaste Miller kolonnen.

Etablerat i 2000, Mortgage Långivare Plus ger en unik online destination för låntagare som vill finansiera eller refinansiera fastigheter. Mortgage låneansökningar värda nära 10 miljarder USD har bearbetats på platsen, och att antalet växer varje dag. Bolaget är inte en långivare, mäklare eller deponeringsinstans utan istället ger en oöverträffad marknadsplats där du kan matcha dina behov och önskemål med nästan 200 konkurrerande bolåneinstitut. För nyheter om lån, långivare, aktier och värderingar hem, besök Mortgage Långivare Plus.