Vilka råd skulle du ge en entreprenör utan arbete under 3,5 år

En av våra regelbundna läsare och kommentatorer, med ganska goda kunskaper, har varit utan arbete under 3,5 år. Vilka råd skulle du ge honom?

lång tid

En av våra läsare, pF, en välkänd kommentator på IT-entreprenören kretsen, har inte kunnat hitta ett jobb i 3,5 år.

Han har kommit nära nyligen. Han har varit få samtal, men när han nämner att han har varit utan arbete under de senaste 3,5 åren, allt går död och de tappar intresset.

färdigheter

Hans kompetens är som följer: –

– C (23 år) / Unix / Assembler / System Programmering / Enheter / Applikationer Banking

Han frågar också varför en välkänd byrå, som säger att de har ont om “Unix Solaris och AIX” kompetens, inte har varit i kontakt, så jag antar att han har dem.

Det verkar, för mig åtminstone, att med dessa kunskaper han är fortfarande anställningsbara.

råd

Här skulle vara mitt råd.

Jag tror att ditt problem, pF, är de tre och ett halvt år du har haft ut snarare än dina kunskaper, som fortfarande verkar vara marknadsmässiga.

Som du sa, har du varit få samtal, men att de har tappat intresset när de har hört talas om dessa 3,5 år.

Du har antingen att lösa det problemet, eller vänta lite längre tills klämma på entreprenörerna blir ännu hårdare.

lägre takt

Jag antar att du har tänkt på det mesta (och hade gott om tid att göra det), men har du funderat på att gå in i en lägre takt under de första månaderna?

Om kunden var att få en lägre ränta, och medlet var att få en större marginal (på grund av den extra riskfaktor), kan det göra både mer angelägen om att anställa dig.

repetitionskurs

Det kan också vara en idé att göra någon slags repetitionskurs på dina kunskaper (om pengarna inte är slut), så att du kan berätta för byråer som du har gjort detta, samtidigt som att berätta för dem att du inte ” t arbetat i 3,5 år.

Jag tror att när entreprenörer är utan arbete under 3,5 år, alla sorters frågor bak upp i medvetandet hos myndigheter och kunder, och de kan behöva skingras något sätt.

Förstå varför de inte kommer att röra dig med 3,5 år ut skulle vara det första steget för att lösa problemet med att ställa sina rädslor för att vila.

göra dem lyckliga

Dessutom kan öka sina vinstmarginaler betydligt göra dem prova mycket hårdare.

Om de lägger ett halvt dussin människor i en stor bank, säger, och en av dem är både billigare för kunden och mycket mer lönsamt att byrån, då de kan ta en bit av en flyer här.

Såväl myndigheter som entreprenörer, vilket råd skulle du ge pF på hur man kan övervinna sina 3,5 år från marknaden?

Vad skulle göra skillnad för honom att komma tillbaka från bänken?

Rekryterare, vad är det sätter du upp någon som har 3,5 år ut – och hur kan de lösa detta?