viktiga fakta om inteckning prekvalificering

Skaffa en inteckning prekvalificering är det enskilt viktigaste steget för att se till att du ses som en seriös utmanare till en bit av fastigheter. Dessutom ger det dig, konsumenten, med den summa pengar som en bank är villig att låna ut till förmån för att få ett hem. Att gå utöver dessa tal kräver konsumenten att göra upp skillnaden mellan de belopp som anlände under förhandsbedömningen perioden och dyrare hem konsumenten har valt. Fastigheter säljare leta efter bud från dem som har gått igenom besväret att bli förkvalificerad, delvis eftersom det ger lite lugn och ro när det gäller att inte ingå en affärsförbindelse och öppna spärrade när transaktionen faktiskt inte kan avslutas. Som sådan, förhandsurvalet gynnar både köpare och säljare.

Det finns vissa brister som förknippas med kvalifikationer hypotekslån, men som ska offentliggöras i förväg. Till exempel är en förkvalificering inte ett lån garanti. Medan långivaren gör en kvalificerad gissning baserad på information från blivande låntagare och från kredit-profil, det finns tillfällen när en förkvalificerad lån inte kan beviljas. Detta inträffar vanligtvis när låntagaren inte kan kontrollera inkomster, anställningstid eller behörighet till avtal om en så stor summa pengar i USA. Denna information brukar inte dyker upp på kredit rapport, men upptäcks efter en prekvalificering brev utfärdas.

Ett annat problem med en prekvalificering brev är det faktum att det endast är tillämplig på tidpunkt då sökanden begärt det. Förlorade arbetstillfällen, en förändring i yrken, och även andra faktorer kan påverka en blivande låntagarens förmåga att kvalificera sig för den aktuella lånet, prekvalificering brev eller inte. I de fall av problemtyngda finansiella institutioner, finns det också en risk att en bank inte kan få de medel som behövs för att följa även om hypotekslån för vilka det förkvalificerad en konsument, och medan detta är en ytterst sällsynt, visar senaste tidens ekonomiska turbulens som det kan hända. Självklart, om sökanden är en god kreditrisk, kan prekvalificering brev hedras genom någon av bankens konkurrenter, och det finns en chans att den fastighetstransaktion fortfarande kommer att gå igenom.

Det finns även andra skäl som påverkar en fastighet transaktion, med eller utan en förkvalificering brev. Till exempel, om den bit av fast egendom inte bedöma på ett belopp som ligger nära försäljning beloppet, då finns det en god chans att banken kommer att vägra att finansiera ett sådant lån. Generellt sett kommer en bank finansiera ett lån på upp till beloppet av den fastighetsvärdering, men kommer inte att gå längre. Om en konsument insisterar på att köpa en fastighet som säljs för mer än det är värt, kommer han / hon har att komma med sina egna medel för att kompensera skillnaden. Detta kan avskräcka en hel del konsumenter från att fullfölja transaktionen, och därmed spärrade kan fortfarande falla igenom, även om den blivande låntagaren presenterade en prekvalificering brev till blivande säljare.