viktiga delar av regeringens inteckning hjälp planen

Regeringen inteckning hjälp planen är goda nyheter för alla de villaägare som står inför en utmanande tid att betala tillbaka sina bolån varje månad. Och det finns många av dem nu. Vi vet alla att den amerikanska ekonomin är inte i bra form, och massor av människor har förlorat sina jobb under den senaste tiden. Det finns de som har varit tvungna att nöja sig lönesänkningar samt. Ovanpå detta har priset på gas gått upp, och detta har ökat levnadskostnader. Så, med inkomstbortfall och stigande kostnader, är det inte förvånande att människor faller bakom på sina amorteringar.

Regeringen var tvungen att göra något åt ??detta eftersom problemet blev mycket allvarligt. Så, kom president Obama ut med sin Making Home Affordable program för att minska bördan av husägare lite. Regeringen inteckning hjälp Planen syftar till att göra amorteringar råd för alla dessa människor. Det finns två distinkta komponenter i denna inteckning hjälp planen – Home Affordable Refinance och Home Affordable Ändring.

vad är hem prisvärd refinansiera?

I detta program, är låntagare möjlighet att refinansiera sina fastigheter till ett lån till fast ränta för en 15 eller 30 år. De kan göra det, och programmet kommer att kunna hjälpa dem, även om den faktiska pengar som betalas är mer än det faktiska värdet på hemmet. Graden av betalningen kommer att bero på de rådande bolåneräntor på marknaden när refinansiering som efterfrågas. Hastigheten beror också på hur många associerade punkter låntagaren har med långivaren och även avgifterna.

När det nya programmet godkänns för husägare, är personen inte tillåtet att ta ut pengar mot eget kapital i fastigheten för betalning av räkningar.

kvalificering för Home Affordable refinansiera

* Alla de villaägare som har en inteckning värdepapperisering av Fannie Mae och Freddie Mac.

* Första inteckning bör inte vara mer än 105 procent av fastighetens marknadsvärde.

* Villaägare bör vistas i fastighet som refinansieras, och det ska alltid vara den primära adressen för låntagaren.

* Den husägare måste tjäna tillräckligt med pengar för att göra återbetalningar.

Vad är Home Affordable Ändring?

Detta är den andra regeringen inteckning hjälp planen. Här, varje månad avbetalning kan sänkas till så lite som 31 procent av husägare bruttoinkomst varje månad. I denna regering inteckning hjälp planen, det finns inga tillhörande avgifter eller kostnader. Även långivaren får eller inte får ge stöd, men när pengarna från regeringen emot, har kreditgivaren skyldig att stödja.

kvalificering för Home Affordable Ändring

* Varje husägare som kan slutgiltigt bevisa att han eller hon inte kan göra återbetalningar varje månad. Det kan vara sena betalningar eller risken för fallissemang.

* Det är viktigt för husägare att vara bosatt i fastigheten, och det bör också vara den primära adressen.

* Den inteckning plan borde ha börjat före 1 januari 2009.

* Den inteckning inklusive försäkring, bör husägare förening avgifter och skatter vara mer än 31 procent av bruttoinkomsten varje månad.