viktig information om ett intresse bara inteckningslån

En alternativ form av inteckning som har sett en ökande popularitet de senaste åren, gör att intresset bara hypotekslån en låntagare att betala bara räntan på de pengar som de lånar under en angiven tidsperiod. När denna period har löpt ut, är det fulla lånebeloppet grund, vilket gör att många låntagare att spara upp pengar för inteckning betalning under den första betalningen period utan att behöva kämpa för att möta ett stort belopp att betala varje månad. Dessa lån kan vara mycket användbar för dem som är på en ovanlig eller oregelbunden lön schema, särskilt när de kommer att få se en större inflöde av pengar vid en senare tidpunkt från investeringar eller stora ökningar i intäkter. Dessa lån är inte för alla, men under förutsättning att du är fullt informerade om hur lånen fungerar kanske du upptäcker att de är precis vad du har letat efter.

Intresse bara inteckning lån kan vara mycket användbart när du försöker att köpa ett hus eller annan egendom, men kommer inte att ha råd med hela avbetalning vid denna tid. Eftersom du bara betalar ränta på kapitalbeloppet som du lånar i stället för att göra betalningar för både ränta och kapital, är beloppet för varje betalning kommer att bli betydligt lägre. När det totala belopp som slutligen skall betalas, kommer du att få betala bara kapitalbeloppet eftersom du har tagit hand om det intresse som det var upparbetade. Med de flesta intresse bara inteckning lån, kommer detta att ge dig mellan fem och sju år att spara ihop de pengar som du behöver eller för att göra investeringar som kommer att löna sig kapitalbeloppet när den förfaller till betalning.

Detta är inte att säga att betala av ditt intresse endast hypotekslån är ditt enda alternativ när det slutliga lånebeloppet förfaller, naturligtvis, de flesta långivare kommer att erbjuda dig möjlighet att refinansiera resten av ditt lån under en ytterligare period, i vissa fall ändra både termen och räntan på refinansieras lån så att du kan få en bättre affär när återbetala det ursprungliga inteckning belopp. Vissa låntagare kommer att dra nytta av detta för att refinansiera den huvudansvarige i en mer vanlig inteckning typ, med den tid som de betalar bara ränta på sina ursprungliga lånet att spara ihop tillräckligt med pengar för att bättre kunna möta de fullständiga betalningar som går med en traditionell inteckning.

Ett antal långivare kommer att tillåta dig att göra betalningar på kapitalbelopp när det gäller grund istället för att behöva betala hela beloppet på en gång, men det är viktigt att detta förhandlas i förväg så att du inte förväntar dig att kunna göra betalningar när de inte erbjuds. Det är inte utan sina nackdelar, naturligtvis, eftersom den ränta som tas ut på dessa betalningar kommer generellt att vara högre än vad som laddas när du bara betalar räntan. Även om räntan inte ändras, har du fortfarande ett betydligt högre belopp att betala varje månad eftersom du betalar mot huvudman samt ha för att hålla jämna steg med den ränta som tillämpas på ditt saldo varje månad.

Många människor som är i färd med att avancera i karriären finner intresse bara inteckning lån är mycket tilltalande, eftersom det låter dem spara pengar nu när de? Re fortfarande arbetar sig upp företagens stege. Vid tiden att kapitalbeloppet förfaller eller de måste refinansiera, det finns en god chans att samma individer kommer att göra betydligt mer pengar än vad de var när lånet först tas ut. Detta kan vara särskilt användbart om lånet har en fast ränta, eftersom det kommer att ge dessa låntagare att hålla samma takt även när de får kostnad för levnadskostnader ovanpå eventuella höjningar eller andra förskott som de skulle få som de avancera deras karriärer. Detta är ett bra alternativ eftersom intresset håller sig på ett fast belopp så att du kan betala den första.

Inte alla kommer att se samma nytta intresse bara inteckning lån, förstås. För dem som har stadig men måttlig inkomster, kan de besparingar från ett intresse bara inteckningslån inte vara tillräckligt för att täcka det fulla beloppet av de viktigaste när det förfaller. Dessa personer kan vara bättre betjänt av en mer vanlig hypotekslån, eller kommer att behöva planera i förväg för att refinansiera lånet när räntan endast löper ut. Om en av dessa personer som fortfarande är intresserade av ett intresse bara inteckning, får sin inteckning långivare vara villig att arbeta med dem för att utveckla en refinansiering så att de redan har en uppfattning om exakt hur de ska refinansiera sina lån när den tiden kommer.