viktig information att ge när de ansöker om ett nytt bostadslån

Nytt hem köparen känner sig alltid perplex av den enorma mängd pappersarbete som är inblandade när de ansöker om ett bolån. De är inte ensamma, eftersom erfarna köpare känner på samma sätt också när refinansiering. Ändå så framgångsrikt att köpa den drömmen hus och börja ett helt nytt liv, kommer du att behöva ta itu med att bostadslånet. Kom ihåg att långivarna är de som så småningom kommer att göra eller bryta din dröm, eftersom de är de som kommer att godkänna eller inte godkänna ditt bostadslån. Det finns några saker att ta extra hand om, när de ansöker om lånet. De är: 1) I försäljningsavtalet, 2) Din personliga information, 3) Din anställning historia, 4) din ekonomiska information

köpeavtalet

En av de viktigaste bitarna av dokument som krävs för din bostad låneansökan. En långivare kan bestämma detaljer i fastigheten som du planerar att köpa, från den del av dokumentet. Från det avtalet, kommer din långivare att avgöra då tillgången priset på fastigheten och använda den som en av de faktorer för hur mycket kommer de att låna ut till dig.

din personliga information

Som vanligt, måste du lämna information såsom ditt namn, födelsedatum, kön och etc. Troligen kan du behöva lämna information såsom antalet anhöriga som du har, din nuvarande utbildningsnivå och etc. Du kan tycka att det är konstigt att du måste ge så mycket information som du kan anses som irrelevant till köpet av ditt hus. Men bankerna, efter långa år av verksamhet har arbeta fram en formel som innehåller alla dessa uppgifter för att avgöra om du är en bra kreditrisk. Utan alla dessa uppgifter, kommer de inte att kunna behandla ditt lån ordentligt.

din ekonomiska information

Det är aldrig bara om hur mycket du tjänar. Ännu viktigare är det om hur mycket du spenderar relativt hur mycket du tjänar. Du måste fylla i detaljer om de olika typer av krediter som du kan äga. De typer av krediter som du kan äga kan vara: kreditkort, personliga lån, lån utbildning, billån, bolån, lån renovering och etc. Några av dina krediter kan vara på roterande villkor och ett bra exempel på det är en kreditkort. Du får inte använda kreditkort ofta och tänker på att inte fylla den i, eftersom du känner att dess införande kan minska din kredit profil. Bara ta med det och ange hur mycket av det du använder per månad. Ärlighet är alltid en faktor värderas högt under låneansökningar.

din anställning historia

Dina långivare kommer att vilja veta om du fortfarande anställd och om du kommer att kunna uppfylla de månatliga avbetalningar. Vissa yrken är också uppfattas positivt av dina långivare och är ett plus när de ansöker om att bostadslån. Du kommer att kräva för att fylla upp denna information i ansökningsblanketten och det kommer också att återspeglas när du lämnar in den tillsammans med ditt CPF bidrag historia. Det värsta man kan göra är att fuska på dina långivare och ljuga för dem att du fortfarande är anställd när du inte är. Du kanske inte att kunna möta den månatliga bostäder betalning med minskningen i intäkter kassaflöde och som kan få dem att göra en avskärmning på ditt nya hus. En avskärmning är aldrig bra för både din långivare och du.