vikten av fartyg till equity release marknaden

En av de viktigaste funktionerna i ett equity release system tas ut i dag är att den kommer med en något negativt eget kapital garanti, vilket innebär att husägare, frigöra kapital från sina hem, inte någonsin kommer att skyldig mer än det är värt. Denna garanti utlovas av Safe Planer Home Income (SHIP) vars uppförandekod följs av majoriteten av marknadens ledande leverantörer.

konsumentskydd
Ända sedan 1991 har SHIP varit att skydda konsumenterna med något negativt eget kapital garanti i centrum för sitt arbete. Ett hem återgång planen har potential att låsa upp ett skattefritt engångsbelopp från värdet av en fastighet för att komplettera inkomsten i pension. Som tidigare nämnts är deras uppförandekod försvaras av den stora majoriteten av marknaden. Det är därför fördelaktigt att se till att, när man tar ut en livstid inteckning, du kontrollerar att se om den leverantör du använder främjar detta.

kampanj för equity release
Men kör fartygets värde på aktiemarknaden djupare än så. De fortsätter att förbättra allmänhetens uppfattning om livstid inteckningar samtidigt också en kampanj för att förbättra dess användning till regeringen. I dessa svåra ekonomiska tider, är finansieringen pension blir mer och mer av ett problem för många husägare. SHIP fortsätter att kämpa för fördelarna med ett hem återgång plan som ett hållbart alternativ till att pensionärer kan överväga.

Den tveksamhet som fortfarande stryper marknaden till en grad, som orsakas av 1990-debaclet, orsakar många människor att tänka två gånger om att ta ut en plan. Men detta är också där fartyg engagemang har visat sig ovärderligt i omforma några av dessa yttranden, som leds av ingen negativt eget kapital garanti.
Så, när man överväger ett system equity release, se till att din leverantör följer uppförandekoden.

• Equity release kan påverka din nuvarande eller framtida rätt till behovsprövade förmåner
• Släpper eget kapital att spendera under din livstid kan minska mängden som finns kvar i din egendom när du försvinna