vikten av en handpenning på din inteckning

När du köper ett nytt hem, din inteckning alternativ är beroende av ett antal faktorer. De flesta människor förstår att handpenningen är en av de faktorer, men inte varför det är viktigt.

En handpenning är helt enkelt hur mycket pengar du lägger till ett köp oberoende av finansiering. För många människor är det de pengar de har sparat upp över tid. Dessa besparingar kan vara från lager, ett sparkonto och även ett lån från sin 401 (k) pensionsplan. Oberoende av källan, går beloppet av handpenningen långt för att expandera eller upphandlande din inteckning alternativ.

I gamla dagar, kan du förvänta dig en långivare att kräva att du betalar 10 till 20 procent ned innan de skulle finansiera ditt köp. Nuförtiden är det inte riktigt sant längre. Från statliga program till långivare som erbjuder unik finansiering, kan du köpa faktiskt genom att nästan ingenting ner. Många människor hoppar på en sådan finansiering utan att ställa den grundläggande frågan om huruvida detta är en bra idé.

I en perfekt värld, bör du lägga ner 20 procent eller mer på ett hem köp. Varför? Nåväl, det finns ett par anledningar. Först kommer långivarna avstår från alla krav som du har och betala för privata försäkringar för hypotekslån om du lägger detta belopp eller mer ner. Det kan spara dig ett par hundra spänn i månaden. Andra sänker magiska tjugo procent siffra din riskprofil för långivare, vilket innebär en långivare kommer att vara beredd att bortse från kredit fläckar och andra “problem” du kan ha. Slutligen skapar en tjugo procent handpenning också omedelbar eget kapital i ditt hem. Du kan komma åt detta kapital ska en finansiell situation uppstår där du behöver kontanter.

Självklart sätter de allra flesta låntagare inte 20 procent ned. Det är ingen hemlighet huspriserna är höga i dessa dagar. Att försöka sätta 20 procent ned på en $ 400.000 hem innebär att du måste komma upp med $ 80.000. Det är en stor bit av förändring för många av oss, särskilt första gången köpare. I en sådan situation, måste du titta på andra inteckning alternativ. Bara förstå att du kommer att betala mer i räntor och poäng.