vikten av att säkra en bra ränta billån

Hem boränta, men inte den enda faktor som påverkar den totala kostnaden för ditt lån uppköp spelar en mycket stor roll din månatliga utgifter såsom återbetalning av lån. Lån köpare undrar ibland varför två personer med samma kredit värdering och referenser får olika bolåneräntor för låneansökan presenterades samma dag. Denna skillnad kommer med långivaren eller lån mäklare beslutar att göra justeringar på sin provision från lånet.

Om du tar ett lån för $ 40.000 och fynd din väg till en 0,5% lägre boränta, sparar du $ 166 per månad, $ 2.000 per år. Multiplicera antalet med den totala löptid 10, 20 eller 30 år – det kommer att berätta om vikten av att säkra en bra ränta billån. Det belopp du sparar kan gå att betala tillbaka din bil lån, köpa en ny produkt som du vill – även små mängder när de läggs upp kan bli en bra del, som du ska använda för dina egna personliga behov.

Kunskap om din kredit värdering är nyckeln i att sänka räntan till en miniminivå. Beställ din kredit värdering från någon av de tre kreditupplysningsföretag – Equifax, TransUnion eller Experian. Du hittar en hälsosam kredit värdering och du se till att du har rätt till den lägsta bolåneräntan möjligt. Du behöver inte begränsa din sökning till ett par långivare. Shoppa och jämför sida vid sida de erbjudanden från olika långivare. Räntan kan förändras i en månad eller en dag – det beror på beslut av långivaren eller lån mäklare att stänga inteckning försäljning för en lägre vinst. Shoppa och förhandla. Du kommer att hitta en affär som kommer att hjälpa dig att äga din dröm besittning – ett hem.

Privata försäkringar för hypotekslån (PMI) krävs när du betalar mindre än 20% av det totala priset på fastigheten. Du finansierar mer än 80% av det totala värdet av hem och egendom du köper. En sådan försäkring ger någon form av skydd för din långivare, i fall du standard betala summan. När du letar efter ett hem inteckning, även leta efter en bra PMI, och hitta hur mycket betalar du varje månad som premie.

Även om du har en liten nackdel i din kredit värdering beror på omständigheter utanför din kontroll, som tillfällig arbetslöshet, kan du förklara din situation till långivaren och pruta ned priserna. Vad nu, är det bra att backa in i säkerheten av en fast bostadsränta mot en rörlig ränta. Detta är ett bra skydd mot stigande räntor, men kan få dig att känna missnöjd om allmänna bolåneräntan faller i framtiden.

Copyright © 2006 Joel Teo. Alla rättigheter förbehållna. (Du kan publicera artikeln i sin helhet med följande författarens information med levande länkar bara.)