vikten av att använda en inteckning miniräknare

Innan kliva utanför att gå hus jakt, bör du ta reda på hur mycket du har råd. Om du inte? T vet vad du har råd så är det ett slöseri med din tid, liksom en fastighetsmäklare, aos tid att ens gå titta på hus. Att veta hur mycket du har råd att göra det möjligt för dig att spendera din tid att titta på bara de hus i din prisklass.

Om du, Aore inte redo för stress och överväldigande mängd information som kommer från att hantera en långivare, sedan använda en inteckning kalkylator för att ge dig en ungefärlig uppfattning om hur stor en månatlig betalning du har råd är ett bra alternativ.

Använda en inteckning räknare är enkelt. Innan du börjar, se till att du har följande information hands: din totala inkomst, sparande, och månatliga skulder. Om din make eller annan co-låntagare kommer att vara på lånet, då behöver du också för att sammanställa denna information för dem också. När du, samlades Äôve denna information, är du redo att börja.

Det första du behöver göra är att fylla i din inkomst, är som din bruttoinkomst och inte din faktiska nettolön, då dina besparingar, och sedan din totala månatliga skuld. Tänk på att inte skriva in kommatecken. De flesta online inteckning räknare kommer att lägga dessa åt dig.

Nästa sak du behöver göra är att välja en inkomst period. Om du skrev in vad du gör årligen, välj sedan årligen. Om du skrev in vad du gör varje månad, välj sedan månadsvis. Och så vidare, och så vidare.

Vad du matar in som sparande i en inteckning miniräknare bör omfatta alla de pengar som du kommer att behöva täcka avslutande kostnader och även göra din handpenning. Detta kan också inkludera några presenter som du kan få från anhöriga.

Det månatliga beloppet av skulden som du matar bör omfatta sådana betalningar studielån, billån, obligatorisk underhållsbidrag, och / eller kreditkortsbetalningar. Men tänk på att du inte ska räkna kreditkortsbetalningar om du betala av ditt saldo varje månad utan att någonsin tack intresse. Skulder som ditt boende kostnader, såsom din hyra eller amorteringar, bör inte tas med inteckning miniräknare.

När du kommer till alternativet för räntan, kan du välja antingen standardvärdet eller mata in ditt eget. Var medveten om att en inteckning miniräknare vann? T ge noggranna resultat om du använder en hastighet på en 15-årigt lån eller på ett års ARM. Standardvärdet är baserad på den aktuella 30-års fast ränta med endast en poäng.

Slutligen, när du kommer till resultaten skärmen, kommer det att finnas alternativ som gör att du kan åsidosätta några av de parametrar som du gav för att räkna om. Inkluderat är det minimum som krävs handpenningen procent och även andra parametrar som inte är användarspecifika på startskärmen. Den förstnämnda är bra därför att många människor idag köper hus utan pengar ner.

De resultat du får från att använda en online inteckning miniräknare kommer sannolikt inte att vara korrekt, men kan de ge dig en stabil bas varifrån att börja handla från. Även om det kan vara jobbigt, liksom lite tidskrävande, är det alltid bäst att konsultera en långivare och få lånelöfte för ett belopp som du har råd. I slutändan kommer du att behöva ta det här steget ändå, men i början en inteckning räknare kan vara ett bra verktyg som hjälper dig att börja den långa processen med att äga ett hem.