veteraner bör titta på VA lån

Säkrad av Veterans Administration (VA) för US Armed Services veteraner dessa inteckningar erhålls genom banker och andra långivare. Detta låneprogram garanti bevarar långivaren investering i fråga om låntagaren standard som ger incitament för långivare att kvalificera veteraner.

Kontakta VA väga dina Behörighet för ett lån

Det finns olika alternativ för att anses berättigade till denna förmån av VA. Wartime veteraner som tjänstgjort i minst 90 dagar och var inte dishonorably urladdat kvalificera. Fredstida tjänster veteraner måste ha tjänat minst 181 dagar om de tjänade före 7 september 1980 eller i minst två år efter den dagen och var hedervärt avsked. De som tjänstgör i reserverna och nationalgardet under minst sex år och fortfarande tjänstgör eller har hedervärt avsked kan också vara berättigade. Efterlevande makar till berättigade personer som dött till följd av tjänsten eller tjänsten skador som inte har gift kan också vara berättigade. (Kontakta din lokala VA kontor för andra frågor om behörighet.)

tidigare intyg om behörighet från va inte nödvändigt

Många veteraner kommer att kunna få en automatisk certifikat för stödberättigande (ACE) genom sina långivare via internet. VA har trätt tillräcklig information om några veteraner i deras databas, vilket gör den ACE möjligt. Om dina uppgifter inte in, gå till VA hemsida och få den VA Form 26-1880. Du kan fylla i och skicka in den tillsammans med din DD Form 214, som visar ditt vitsord, om du tjänstgjorde i militären efter 1979. Kontrollera webbplatsen för dokumentation av tidigare tjänst. Med detta intyg inte kräver det långivande institutet godkänna din kreditansökan, måste du kvalificera fortfarande ekonomiskt enligt deras kriterier.

restriktioner för VA lån

En VA bostadslån måste användas för att finansiera din personliga bostad inom USA eller dess territorier. De kan också tillämpas på hem refinansierar samt vissa typer av hem förbättringar.

Det finns en finansiering avgiften

En avgift på två procent av lånebeloppet eller 2,75 procent för reservister ska betalas när du stänger din VA. Detta kan införlivas i lånet. Om du kan göra en handpenning på minst fem procent, kommer denna avgift sänkas.

VA lån fördelar

Normalt kan veteraner få ett lån för hela köpeskillingen på hemmet helt utan handpenning. Eftersom VA lån garanteras nej Privat Mortgage Insurance (PMI) krävs som kan vara en enorm månadssparande beroende på lånebeloppet. Det finns inga straff om du betalar framåt på lånet. Du kommer att hitta konkurrenskraftiga räntor finns också. Dessutom kan kvalificera för ett lån vara något mindre svårt än att få konventionella lån. Långivare som erbjuder FHA lån, brukar också ge VA lån.

Nackdelen med VA lån

Säljarna kan vara tveksamma till att arbeta med någon som förvärvar en VA lån som de brukade ta längre tid att bearbeta än traditionella lån. Men att få en VA lån idag tar bara lite längre tid än en konventionell lån. Säljare är ofta ombedd att betala en del av stängning kostnader, så var medveten om att när förhandlingarna om försäljningspriset för hemmet. Den maximala garanterade får göra detta inte möjligt på vissa marknader.

Om tror att du kan kvalificera sig, kan det vara till stor nytta för dig, kolla upp det.