veteraner är berättigade till VA lån

Garanteras av Veterans Administration (VA) till veteraner till US Armed Services dessa bostadslån erhålls genom banker och andra privata företag inteckning. Denna garanti skyddar långivaren investering bör låntagaren standard så ger incitament för långivare till lån till veteraner.

Är du berättigad till en VA lån

Nedan finns de flesta av de olika kvalifikationer som krävs för att vara berättigad till denna förmån som erbjuds av VA. Wartime veteraner som tjänstgjort i minst 90 dagar och var inte dishonorably urladdat kvalificera. Fredstida tjänster veteraner måste ha tjänat minst 181 dagar om de tjänade före 7 september 1980 eller i minst två år efter den dagen och var hedervärt avsked. De som tjänstgör i reserverna och nationalgardet under minst sex år och fortfarande tjänstgör eller har hedervärt avsked är också berättigade. Efterlevande makar till berättigade personer som dött till följd av tjänsten eller tjänsten-skador och har inte gift om sig kan också vara berättigade. (Kontakta din lokala VA kontor för andra frågor om behörighet.)

tidigare intyg om behörighet från va inte alltid nödvändigt

För att ansöka om en VA lån måste du ha ett intyg om behörighet från Veterans Administration. Många veteraner kommer att kunna få en automatisk certifikat för stödberättigande (ACE) genom sina långivare via internet, om VA har trätt tillräcklig information om veteran i deras databas. Om så inte är fallet, gå till VA hemsida och få: VA Form 26-1880. Fyll i det och skicka det i eller tillsammans med din DD Form 214 dokumentera din tjänst, om du tjänat efter 1979. Detta certifikat garanterar inte att banken kommer att godkänna din kreditansökan, måste du kvalificera fortfarande ekonomiskt.

restriktioner för VA lån

VA bostadslån kan endast användas för att finansiera din primära bostad i USA eller dess territorier. VA lån kan också tillämpas på hem refinansierar samt vissa typer av hem förbättringar, så länge du är under den högsta tillåtna.

en finansiering avgift måste betalas

Två procent av lånebeloppet eller 2,75 procent för reservister ska betalas när du stänger din VA. Detta kan ingå i lånet. Om du kan göra en handpenning på minst fem procent, kommer denna avgift sänkas. Detta medel VA hemförsäkring fond.

VA lån fördelar

Normalt kan veteraner få 100% finansiering utan krav på handpenning. Eftersom VA lån garanteras nej Privat Mortgage Insurance (PMI) krävs som kan vara en besparing på över $ 50 per månad beroende på lånebeloppet. Det finns inga straff om du betalar i förskott på lånet. Du kommer att hitta konkurrenskraftiga räntor finns också. Slutligen, kan lånet examen vara något mindre svårt än att få konventionella lån. Säljarna kan bli skyldig att betala alla avslutande kostnader. Nästan alla långivare som erbjuder FHA lån gör också VA lån.

VA lån nackdelar

Tills nyligen, tog dessa lån längre tid att skaffa, så att säljare kan vara tveksamma till att acceptera ett erbjudande knuten till en VA lån. Men att få en VA lån idag tar bara lite längre tid än en konventionell lån. Säljare är ofta ombedd att betala en del av stängning kostnader, så ta hänsyn till detta vid förhandlingarna försäljningspriset för hemmet. Den maximala garanterade VA låter kanske inte göra detta lån är möjligt på vissa marknader.

Om du uppfyller kraven, kommer en VA lån hjälpa dig att komma in i huset av dina drömmar.