veta om olika typer av mortgages_

Bolån är en flera miljarder dollar om året industrin och det finns olika typer av bolån nu tillgängliga för att passa en mängd olika behov och situationer. Oavsett vad dina omständigheter, kommer du förmodligen hitta en inteckning som passar dig.
Här kommer vi att titta på de olika typer av inteckningar som är allmänt tillgängliga på marknaden:

Innan du börjar ska du veta att de flesta inteckningar delas in i två olika kategorier – Återbetalning och ränta endast. Med den första, din månatliga betalningar inkluderar återbetalning av lånebeloppet plus ränta. Med intresse endast inteckningar bara räntan är täckt och den person som arrangerar att göra själva lånet återbetalas självständigt.

Här är lite mer information om de olika typer av inteckningar finns:
Fast ränta inteckningar – med fast ränta inteckning din räntan är stabil för ett visst antal år. Det är bra med fasta bolån är att du vet exakt vad dina betalningar kommer att vara för bestämd period. Detta fungerar bra för dem på en strikt budget som måste veta exakt vad som kommer att betalas ut månad efter månad. Nackdelen till fasta priser är att om räntan sjunker du fortsätter att betala högre ränta. Naturligtvis på steken, skulle räntorna stiger vilket innebär att din ränta kvar på den fasta nivån.

Vanligtvis, fast ränta inteckningar kommer med stränga straff bör låntagaren vill avsluta termen tidigt.

Rörlig ränta inteckningar – rörlig ränta är kopplade till den underliggande basen räntan. Som underliggande räntorna stiger, så kommer din underliggande rörlig ränta. Rörlig ränta är vanligtvis populära i konjunkturcykler där hastigheten är i allmänhet leds lägre. Naturligtvis kan man säga aldrig säkert vad räntan kommer att göra så det finns ett visst element av risk fäst med rörlig ränta inteckningar.

Capped Inteckningar – kapslas inteckningar tänkt att erbjuda det bästa av två världar. De införa en “cap” på den högsta ränta du någonsin betala och så ger en trygghet – så om priserna faller så gör dina återbetalningar, men priserna kan bara stiga till värdet på din mössa. På ytan den utjämnade inteckning verkar vara perfekt – men gräva lite djupare och du kommer se att antalet inteckningar cap ränta som erbjuder konkurrenskraftiga priser är något begränsad.

Rabatterade Mortgage Deals – Ibland inteckning leverantörer erbjuder nya kunder “rabatterade priser” – dessa är priser som är lägre än deras standard rörlig ränta och de sista under en viss period. Efter periodens inteckning byter till standard rörlig ränta. Detta kan vara ett bra alternativ, men du måste kontrollera att betygsätta den växlar till är konkurrenskraftig.

100% inteckningar – Detta är en inteckning där låntagaren inte betalar någon insättning. Med andra inteckning typer, måste låntagaren att sätta några pengar ner, men med 100% inteckningar, krävs detta inte. Detta är ett bra alternativ om du inte kan hitta pengar för en insättning men akta – 100% inteckningar tenderar att vara mycket dyrare än andra inteckning typer. Du kan också finna att de flesta av dessa inteckning typer binda dig in under längre perioder (aldrig bra) och du kan bli skyldig att anmäla sig till en inteckning ersättning politik (återigen, inte en bra sak).

Köp låta inteckningar – Många människor upptäcker att de kan öka sin nettoförmögenhet snabbt genom förvärv “köpa låta” egenskaper. Det finns nu särskilda köpa låta inteckningar som hjälper människor som vill släppa ut sina fastigheter för investeringar. Dessa tenderar att vara olika till vanliga bolån.

Bad Credit inteckningar – det finns även inteckningar finns som tillgodoser människor som har dålig kredit.

Andra inteckning typer – Tro det eller ej vi har bara omfattade ett urval av de typer inteckning affär där ute. Det finns flera andra mycket specifika bolån från självcertifiering bolån till offset inteckningar som kan täcka dig om de vanliga inte gäller.