vet du hur man hittar den bästa inteckning affär

Folk kommer att tillbringa månader eller år planerar att köpa sina egna hem. De kommer att arbeta hårt för att bygga bra kredit. De kommer att spara en betydande handpenning. De kommer att söka efter den perfekta huset. Då kommer de att nöja sig med den första inteckningen de ser.

Vad är fel med denna bild?

Det är viktigt att komma ihåg att om du har bra kredit och en handpenning då du är i förarsätet när det gäller att förhandla om en inteckning. Du är drömmen kunden som långivare vill på sina böcker. Även om din kredit är inte perfekt och din handpenning är obefintlig du fortfarande en attraktiv kund för många långivare.

Upprepa detta mantra varje gång en långivare agerar som om de gör dig en tjänst genom att låna dig pengar: Jag kommer att ge dem en massa pengar. Ja, det är du. Under de kommande fem till 30 år du kommer att betala en hel del av intresse för denna långivare samt amortera de ursprungligen satte upp. De är inte att ge dig något. Detta är en affär och långivaren står för att göra en massa pengar så du behöver för att skydda dig själv att få det bästa du kan.

Medan de flesta långivare tenderar att göra du tror att du ska vara tacksamma för att ta detta stor risk för dig, är det verkligen tvärtom. En inteckning långivare kan inte förlora. Om du hedra affären de kommer att göra en massa pengar och om du inte hedra affären då de helt enkelt ta ditt hus tillbaka och hålla intresset du betalat under tiden!

Men det finns en ännu större felslut som långivare vill föreviga. De vill inte att du ska veta hur desperata de är för din verksamhet. Titta runt och du kommer att inse sanningen i detta. Kolla in tv, radio och tryckta annonser som florerar och du kommer att se de bolåneinstitut blir ganska konkurrenskraftiga.

Det är därför du måste helt enkelt shoppa runt för att hitta det bästa inteckning affär för dig. I slutändan kan du spara dig tusentals dollar. Här är fem sätt att hjälpa dig hitta den bästa:

~ Shoppa – Få offerter från olika långivare. Titta på lokala och nationella långivare och inte förbise internet.
~ Jämför termer – räntorna varierar från långivare till långivare men långivare erbjuder olika räntesatser beroende på villkoren för inteckning. Hur länge kommer det att vara (15, 20 eller 30 år)? Kommer det att vara rörlig eller fast?
~ Tweak några av de valfria objekt som du kontrollerar, såsom typ av försäkring du kommer att bära och huruvida du kommer att använda spärrade för skatter etc.
~ Ställ din handpenning – Ibland kunna öka andelen vad du lägger ner kan göra en skillnad i de långivare termer (liknande att köpa ett billigare hus kommer att fungera på samma)
~ Pruta – Yes! Långivare agerar ofta som om deras priser är skrivna i sten men detta är inte fallet. Det är där shopping kan verkligen komma till hands. Om du kan visa att du har en något bättre affär med en annan långivare då ibland en annan långivare kommer att sänka sin hastighet för att slå konkurrenten. Hej det är värt ett försök!

Kom bara ihåg att du är i kontroll över din framtid. Du kan välja om du vill acceptera en inteckning långivare termer. Det finns många långivare där ute så att du inte behöver logga med det första erbjudandet du får.

En sista ledtråd: Det kan vara bäst att gå igenom den här processen innan du har hittat ditt drömboende! Du kan få preapproved för en inteckning med de flesta långivare och som tar bort trycket och oro för att förlora ditt drömboende medan du förhandlar med en långivare. Det sätter också dig i förarsätet när du förhandlar för att köpa den drömmen hem när du slutligen hittar det om du redan har en inteckning redo att gå.