vet din inteckning för att undvika utestängning

Förlora hem i en avskärmning processen är en olycklig sak. Och orsaken bakom avskärmningen är inte alltid olyckliga ekonomiska förhållanden, många gånger hem avskärmning sker helt enkelt eftersom de husägare inte läsa lånehandlingar noggrant, innan du skriver på den streckade linjen. En klar förståelse av din inteckning är viktigt att spara utestängande förfarande.

Så, om du vill vara en smart husägare, åsnor dessa frågor nedan, för varje inteckning som du har –

Ett. Vem är din långivare? Har du ett statligt lån?

Någon gång din långivare fortsätter att vara din långivare, tills du betala honom helt. I andra tider, kan din långivare “sälja” ditt lån till en annan långivare, någon gång efter att du har köpt ditt hem. Det är viktigt för dig att veta exakt vem din riktiga ägaren är. Det blir viktigt att stoppa avskärmning.

Och du kommer att hitta svaret på din inteckning uttalanden. Där hittar du namn, telefonnummer, adress och webbadress din långivare, just den tiden. Om du inte kan betala dina lån eller fastna i avskärmningen processen, kalla dem tidigast. Det är också viktigt för dig att veta om ditt lån är governmentally försäkrad (kolla på det ursprungliga lånet dokument att veta om ditt lån är VA lån, Fannie Mae, FHA, eller Freddie Mac). Om du har problem med din inteckning betalningar, och ditt lån är regeringen försäkrade, då måste du också veta att din långivare är skyldig att hjälpa dig att undvika utestängning. En kopia av lån dokument bör alltid hållas hands. Om du har förlorat ditt exemplar, be din långivare för att förse dig med en annan kopia ASAP.

2.Vad typ av lån har du, fast ränta lån eller (ARM) justerbar ränta inteckning?

Din lån typ bestämmer hur mycket tid du har att betala tillbaka det. Och i en situation av utestängning, bestämmer ditt lån typ dina tillgängliga alternativ. Vid en fast ränta inteckning, är termen för återbetalning antingen 15 år eller 30 år. Vid en justerbar sats inteckning (ARM), har du normalt 30 år för att betala av om du inte har en ballong betalning i 10 år.

3.In fall din inteckning är justerbar, är vilken typ av ARM det?

Känna till detaljerna och nyanserna i ditt lån kommer att ge dig att agera rationellt i framtiden (speciellt om du någonsin möter hem avskärmning). Det är viktigt att veta, om du har en fullt justerbar ARM, option ARM eller hybrid ARM? Den fullt justerbara ARM får justeras varje månad av lånet, medan hybrid Armarna har fasta räntor och belopp för 1: a året av ditt lån. Därefter de priser och belopp justeras. Alternativet ARM låter dig välja mellan flera betalningsalternativ i varje månad.

4.Vad är grunden för justering i din arm lån?

Armarna får justeras enligt ett visst finansiellt index som är noterat på dina lånehandlingar. Några av de vanligaste indexen Of Arms är London Interbank Offered Rate (LIBOR) och Prime. På en viss dag, dessa index har en bestämd hastighet. Din inteckning betalningar räntan kommer att indexeras enligt dessa priser. För en “helt indexerade” kurs, måste du betala den särskilda index plus en viss vinstmarginal (ca 1-2% i de flesta fall).

Så om din index är under LIBOR, och din specifika marginalen är 2%, då kan du räkna ut ditt fullt indexerade ARM (på en viss dag), genom att titta på sajter som Bankrate.com och beräkna ytterligare. Armarna har oftast mössor, så du bör också vara medveten om din inställning caps.

5.Have du riktar 3DS?

Dödsfall, skilsmässa och funktionshinder är de 3 mest stora / gemensamt hot som kan störa din vanliga avbetalning (och tvinga dig till hem avskärmning). Det är viktigt för dig att diskutera med din långivare hur avbetalning kommer hetsa ut i händelse av en “naturkatastrof”. Det är alltid klokt att få ett liv och sjukförsäkringar.

Så, om du inte har kontrollerat din inteckning papper ordentligt ännu, gör det nu. Om du blir illa, kontakta din långivare ASAP.