verkliga fakta om konkurs och avskärmning lättnad

Arkivering konkurs har blivit mycket populär i vårt underpresterande ekonomi. Tusentals människor förlorar sina jobb varje dag med fruktansvärda konsekvenser. Om du är en husägare i riskzonen, att hantera en tung ekonomisk börda, är omedelbara åtgärder rekommenderas.

Medan tanken på att ha alla dina skulder försvinner kanske låter mycket lockande, kan denna uppfattning vara ändras på grund av konkurs definitivt kommer att förstöra din kredit status. Det här är ett alternativ som inte rekommenderas för alla. Allt beror på din personliga situation. Tänk på att fylla konkurs betyder inte att alla skulder kommer att förlåtas, i ditt fall, som husägare, kommer ditt bolån fortsätter att gälla. Rådgivning assistent innan spackling behövs, enligt lag, kan du lämna antingen konkurs på egen hand eller så kan du hyra en specialiserad jurist, därför kommer det att kosta dig pengar. Studier har visat att hantera en konkurs process på egen hand är det inte den bästa idén, kräver en hel del juridiska kunskaper och det är tidskrävande, men för det mesta, snart eller senare kommer du att hamna under professionell ledning. Det finns juridiska tjänster tillgängliga som kan minska advokatarvoden. Till exempel hyra en advokat endast och exklusivt för domstolsförhandling.

Kanske behöver du inte ansöka om konkurs för att stoppa avskärmning. Det finns andra alternativ, som ett lån modifiering, till exempel att sänka advokatens kostnader, har det samma resultat.

En finansiell prognos gör att du kan avgöra om konkurs eller annat program är det bästa valet. Konkurs är ett mycket känsligt och förvirrande ämne som involverade federala och delstatliga lagar. Innan ansökan (enligt lag) du måste gå genom rådgivning, för att se om ditt fall passar vissa kriterier för att omfattas av skydd enligt den amerikanska konkurslagstiftningen, känd som (Chapter7 och kapitel 13).

Om du redan är i avskärmning, med överväldigande osäkra skulder som kreditkort, medicinska räkningar osv, du kommer att vara mer än sannolikt är designad för att fylla konkurs. Denna kraftfulla domstolsbeslut omedelbart kommer att stoppa avskärmning, trakasserande skuld samlare samtal och det kommer att försena processen fastighetsförsäljningen, om så är fallet. Men konkurs kommer att kosta dig pengar. Du måste anlita en specialiserad advokat som kommer att fungera och kommer att företräda dig i domstol. Be om hjälp, sök efter legitima och tillförlitliga resurser, om du fortfarande är förvirrad inte tveka och be om hjälp igen. Låt inte borgenärer lura dig, ta för sanna fakta om konkurs har nackdelen att få korrekt information om hur din kredit värdering kommer att påverkas och även hur den ska återfå igen.

Slutligen, är konkurs en juridisk process design för att hjälpa dig. Varje dag fler och fler människor söker för ekonomiskt skydd enligt denna lag som den enda vägen ut. Ett decennium sedan, såg många av oss konkurs som en synonym för bestraffning eller förlägenhet. Idag verkar det som det inte innehar den stigmatisering längre och konkurs har blivit mer och mer ett populärt begrepp i vårt dagliga samtal och vokabulär. Om du ska tråg svår tid glömmer inte att du och alla förtjänar en andra chans.