vem är den bästa inteckning långivaren för ditt nya hem

Räntor och andra kostnader är oftast riktmärket de flesta människor använder när de fattar beslut om en inteckning långivare. Numbers enbart bör dock inte påverka ditt beslut när man väljer en långivare. Nedan finns fem viktiga överväganden att göra när man väljer en långivare:

jämföra avgifter och utlåningsräntor

Det första steget är att jämföra lån på sina årliga prestationsmål priser. Be långivaren att ge en fullständig uppdelning av lånet genom att skriva ett uttalande om god tro för alla kostnader du kommer att ådra.

Långivare är enligt lag skyldig att förse dig med den form som är mer detaljerad än översikten dokumentet. Dokumentet listar alla dolda avgifter som förskottsbetalning påföljder för betalningsinställelser.

individuella omständigheter

Du bör söka efter långivare som erbjuder bolån som passar dina personliga förhållanden. Större långivare är inte nödvändigtvis bättre än mindre. Om du har speciella eller unika lånebehov, bör du leta efter en långivare som förstår din situation och är flexibla på villkoren för inteckning.

Tänk vilken typ av lån

Numera finns det ett antal lån alternativ för familjer som vill köpa nya bostäder. Långivaren bör ge dig en överblick över de olika typer av bolån som de erbjuder. Dessa kan variera från konventionella fast ränta inteckningar och justerbar lån ränta till nya alternativ som hybrid ARM: s och valfria ARM: s. Långivaren kan bedöma din ekonomiska situation och matcha den med en lämplig inteckning alternativ.

flexibla villkor

Fråga från varje långivare om sin politik när det gäller låsning i deras angivna priser. Fråga om de tar ut en avgift för denna tjänst. Också be dem att ändra ett av villkoren i sitt låneavtal. Du söker flexibilitet och lyhördhet om villkoren för deras tjänster.

En rimlig långivare bör arbeta för att finna en lösning på dina individuella omständigheter och inte försöka driva ett alternativ för dig.
Om de visar en hel del stelhet med deras villkor, är det bäst att söka efter en mer flexibel långivare eftersom relationen är långsiktig.

Kör en bak-grund kontroll på långivare

Om du aldrig har jobbat med en viss långivare innan, rekommenderas det att du gör en säkerhetsprövning från människor som har. Det är viktigt att ta reda på yttrandet från andra människor som har arbetat med långivaren så att du inte får några otrevliga överraskningar.