varna AKTA SIG AV inteckning mäklare

En färsk rapport visar att provisionerna var den enskilt viktigaste faktorn för mäklare, när man beslutar vilka lån att rekommendera. Och varför skulle inte de vara? När allt inteckning mäklare är bara säljare för olika långivare. Liksom de flesta säljare, som säljer den uppgörelse som är bäst för dem, snarare än konsumenten, är högsta prioritet.

Detta skulle chocka de flesta konsumenter. Den populära uppfattning, att mäklarna är objektiva rådgivare som skulle hjälpsamt vägleder låntagare genom en labyrint av val bostadslån, är långt från verkligheten.

Ett stort antal mäklare intervjuades och majoriteten tydligt att storleken på de provisioner (både förskott och bakre) var den viktigaste faktorn för att välja en viss långivare.

Kund Intervjuerna visade mindre än 10 procent var medvetna om att kommissionens struktur kan påverka en mäklares rekommendation.

Så hur ska konsumenterna undviker gödning inteckning mäklare fickor på egen bekostnad?

För det första behöver konsumenterna att göra sig av med den falska tron ??att de råd som ges till dem av mäklare är opartisk. Outright acceptera vad en inteckning mäklare berättar är ett stort misstag.

Det andra, se till att du shoppa runt dig själv. Gör lite forskning och få en förståelse för vilken typ av lån som erbjuds på marknaden. En andra åsikt om vad som är det bästa för dig att sätta dig i en bättre position att fatta ett beslut, särskilt om det andra yttrandet är din egen.

Faktum är, att få din information om ditt bostadslån second hand innebär att det finns mer utrymme för missförstånd, vilseledande och felaktig. Mäklare tenderar att lämna ut viktig information. Om du frågar en massa frågor, kommer denna viktiga information inte kommit upp till ytan förrän du har skrivit på papper.

Till exempel kan produkter med liknande priser har vilt varierande egenskaper, såsom massiva avgifter för att ha försummat en betalning. På lång sikt är dessa skillnader kan lämna dig ur fickan och vara skillnaden mellan att du är nöjd med ditt hem lån eller inte.

För att sammanfatta det att välja rätt inteckning produkt är förvirrande, stressande och tidskrävande, men det är något som du bör ta dig tid att titta in i dig själv. Åtminstone, ställa massor av frågor och få mer än en åsikt.