världen av bolån

Att köpa ett hem är oftast en mycket överväldigande och stor händelse i en människas eller ett par liv. Det tar långa överväganden och livet söker ta reda på om du är redo att göra det. En sak människor kommer absolut behöver är pengar för att köpa ett hem, som i fråga om bostadspriserna, inte människor i allmänhet har så mycket sparat ihop.

Alla vill äga ett hus, det spelar ingen roll vilket land du bor i. Vad de flesta medelklass typ människor behöver är ett bostadslån och bostadslån är olika i varje land. Om du tror att du vet en hel del om bostadslån i Amerika, kan du gå över till Storbritannien eller Tyskland och räknar med att veta allt, men kommer att ta reda på att allt inte är detsamma där.

I varje land runt om i världen, är en inteckning vanligen annorlunda. I USA, för att få ett lån måste du ha en handpenning, som är en del av vad du är upplåning som regleras av företaget du få lånet från. I Tyskland, har låntagaren att ha minst 15 – 20% av hela lånebeloppet med honom att ta ett lån.

En av de viktigaste sakerna som skiljer USA och andra länder är att den amerikanska bolånemarknaden backas upp av en mycket väl underhållen andrahandsmarknaden där globala investerare håller lokala långivare medvetna om pengar. De gör detta mest genom stora sekundära enheter som Fannie Mae och Freddie Mac. Dessa är statligt sponsrade företagen att se till att långivare alltid har pengar att låna ut, även under perioder med höga räntor och privata ledningar som utför samma funktion.

I Storbritannien har de rörliga bolån, eller en rörlig ränta inteckning. En inteckning lån där räntan på noteringen periodiskt justeras baserat på ett index. Detta görs för att säkerställa en stabil marginal för långivaren, vars egna upplåningskostnader kommer vanligtvis vara relaterade till index. Följaktligen kan betalningar som låntagaren förändras över tiden med den föränderliga räntan.

I Storbritannien, Tyskland och USA, medborgare betalar ränta på toppen av vad de är skyldiga tillbaka till långivaren. I muslimska länder, muslimer bolån blir lite knepigt. Den sharia islam förbjuder betalning eller mottagande av ränta, vilket innebär att praktiserande muslimer inte kan använda konventionella bolån. Eftersom fastigheter skulle bli alldeles för dyrt att bara använda vanlig kassa. Islamiska inteckningar lösa detta problem genom att ha fastigheten byter ägare två gånger. Ett exempel skulle vara som om banken köpte huset och agera som den nuvarande hyresvärden att den person som vill bo i huset. Den personen kommer att betala hyra och dessutom kommer att betala bidrag till köpet av fastigheten. När den sista betalningen görs, ändrar egenskapen händer.

Oavsett var du är i världen, kommer att få en inteckning alltid vara en kamp. När det huset är äntligen din, kommer känslan av att ha huset vara värt det.