Varifrån får FHA alla sina pengar

Har du hört talas om en FHA lån? I så fall kanske du tänker att det FHA, som är Federal Housing Administration, ger ut dessa lån, men detta är inte fallet. I själva verket, inte FHA faktiskt inte ge lån till någon så det är inte en fråga om var de får sina pengar. Är du förvirrad helt nu? Oroa dig inte! Din fråga är en vanlig en och en som dessutom är lätt att förklara om du förstår var dessa lån faktiskt kommer ifrån.

FHA lån förklaras

När du ansöker om en FHA lån du faktiskt inte frågar Federal Housing Administration för ett lån. När du ansöker om ett av dessa lån du faktiskt frågar en FHA godkänd långivare för deras ekonomiska hjälp. Denna långivaren arbetar med FHA för att avgöra om du är värt risken att låna ut pengar till. Om FHA håller med om att du är värt risken att de kommer att försäkra långivaren mot standard.

För att bryta ner det ännu mer, det finns långivare som arbetar med Federal Housing Administration. När långivaren arbetar med en låntagare, som själv, behöver det inte pengar för en stor handpenning eller inte har den bästa kredit långivaren går till FHA för att se om de kommer att försäkra lånet. Om låntagaren uppfyller alla kraven i FHA de kommer att försäkra inköpspriset på huset. Detta är en bra sak för långivaren eftersom de kan låna ut till dig, eller människor som du, utan att oroa huruvida du ska fallera.

Detta är en bra sak för låntagaren också, eftersom medan de kanske inte kunnat kvalificera sig för konventionella lån program som de kan kvalificera sig för dessa program eftersom FHA försäkrar långivaren att de inte kommer att vara ur köpeskillingen för hemmet av låntagaren standard. Detta är bra ur ett federalt perspektiv samt att när människor har möjlighet att köpa hem det visar att ekonomin går bra, det är en bra sak för långivaren eftersom de tjänar pengar, och det är en bra sak för låntagaren eftersom de är kunna köpa ett hem.

Som ni kan se, inte FHA inte riktigt oroa dig att ha alla sina pengar eftersom de inte är de som tillhandahåller lånen. Självklart, om en låntagare defaults då de måste betala långivaren för den återstående huvudsakliga balans på hemmet, men oftast är detta inte fullt pris att hemmet oftast såldes för och en hel del av tiden låntagarna don ‘ T standard på hypotekslån alls, visar att risken var värt det.

Som ni kan se, är FHA lån en bra sak runt. Nu när du förstår hur FHA lån fungerar och varför de är så populära att du kan få en bättre förståelse för dina möjligheter och inse varför du skulle kunna kvalificera sig för denna typ av lån när du inte kan kvalificera sig för andra typer av lån. Om du har fått veta att du inte kan kvalificera sig för konventionella lån, varför inte titta in i någon av dessa lån som är försäkrade genom FHA?