varför välja en Toronto inteckning mäklare istället för en bank

Det har sagts att Toronto Mortgage mäklare ofta kan få ett bättre pris på en inteckning än en high street bank, i de flesta fall är detta sant.

Till exempel high street banker erbjuder 5,85% på en 5 års sluten ränta inteckning, samtidigt som samma arrangemang till en Toronto inteckning mäklare kan ofta ge priser så lite som 4,19%.

Varför är detta?
Den främsta orsaken är att en Toronto inteckning mäklare kan hantera många fler långivare, ibland upp till 100, medan en bank kan endast erbjuda olika alternativ av samma inteckning produkt. Mortgage agenter kan också få ett mer konkurrenskraftigt pris eftersom de erbjuder grossist bolåneräntor som ofta är diskonterade, ibland upp till 1,25%. Fördelarna med detta är inte bara begränsat till bolåneräntor dock kan en Toronto inteckning mäklare hitta produkter mer anpassade efter dina behov.

En annan fördel med att använda en Toronto inteckning mäklare över en bank, är bekvämligheten. Möten kan ordnas till en kunder gottfinnande, och ofta på sin hemadress. Mortgage ansökningar kan ofta bara ta en dag att godkänna. Bäst av allt långivaren betalar mäklare avgiften, så en kund inte behöver betala räkningen.

personliga
En Toronto inteckning mäklare är också mer personliga än en high street bank. Även efter din inteckning har godkänt de finns alltid om du behöver ytterligare råd eller hjälp.

andra inteckning produkter
Men det är inte bara första gången hem köpare som kan dra nytta av en Toronto inteckning mäklare. När en inteckning skall förnyas, kan prata med en agent får du det bästa råd som finns tillgängliga och kanske en bättre bolåneränta.

refinansiering.
Att prata med en Toronto inteckning mäklare kan hjälpa till med refinansiering alternativ. Till exempel förklara skillnaden mellan gott skuld och kundförluster. Osäkra fordringar är den typ av skuld som leder till höga räntor som kreditkort skuld, lån utan säkerhet, och kundkort. God skuld är den typ av skuld som kan ses som tillgångar (med priserna stiger) och kan lämna dig med en bra mängd kapital när marknadsförhållandena är de rätta. Med en bra mängd kapital du kan ofta sänka dina hushållets räkningar genom att frigöra ditt kapital och konsolidera dina kundförluster.

Noll ner hypotekslån eller 5% kontant tillbaka
Med en av de främsta anledningarna till att människor tvingas ut på bostadsmarknaden är den höga mängden deposition behövs för att säkra en fastighet, noll ner hypotekslån eller 5% kontant tillbaka kan vara bra för dem som kämpar för att hitta den 5-25% deposition behövs. Även med lågkonjunkturen fortfarande hotande finns några långivare som fortfarande kan erbjuda dessa fantastiska produkter och en inteckning mäklare kan ofta hitta dessa för dig.

fritidshus
Fritidshus eller Semesterbostäder är fortfarande stor efterfrågan, kommer A Toronto inteckning mäklare kunna diskutera finansieringen bör du vill köpa ett fritidshus. Investera i bostäder är också ett utmärkt sätt att bygga din nettoförmögenhet.

Så när man överväger din inteckning alternativ tar tid att se över om det är bättre att tala med en mäklare eller en high street bank.