varför välja en justerbar sats inteckning

Justerbar ränta inteckningar (vapen) är tilltalande för många husköpare, men vilka är riskerna?

En justerbar ränta inteckning är en där räntan ändras baserat på marknadsräntor. Hastigheten kommer att justera på ett visst schema, säger en gång om året, efter en initial bestämd tid. Fasta perioder varierar från sex månader till fem år. Vissa kan ha ännu längre bindningstid.

Risken i en ARM kommer från att ha en betalning som kan förändras betydligt. När du har en fast ränta inteckning, vet du att din betalning kommer att vara densamma nu, tio år och tjugo år senare. Betalningen ändras inte på grund av att räntan är fast.

När du väljer en justerbar ränta inteckning, accepterar du risken för en stigande betalning för en lägre initial ränta. Denna kurs är oftast mycket lägre än marknadsräntan för en 30-årig fast ränta inteckning. Ju mer risk du accepterar, desto lägre blir din initiala ränta. Ju fler justeringar lånet kommer att gå igenom, desto mer risk. Den traditionella tänkandet är att även efter ett lån justering, kommer priserna att vara lägre än de som erbjuds till nya låntagare för 30-åriga fasta bolån. Men det händer då detta gap sluts, särskilt under perioder av stigande räntor.

Den bästa tiden att få en ARM är när räntorna är på nedgång. Trots risken, kan en ARM vara till nytta för vissa låntagare. Medan de flesta rådgivare kommer att säga att en fast inteckning är vägen att gå i varje situation, det finns tillfällen när du bör överväga en justerbar ränta.

Ett. Låntagaren behöver extra pengar för en stund.

En lägre initial fast ränta ger dig mer pengar i fickan i början av ditt lån sikt. Till exempel kommer en ettårig arm med en 30-årsperiod och en hastighet som justerar en gång om året på årsdagen av lånet datum med noll poäng och en initial hastighet på 5.625%. Låt oss jämföra det med en 30-årig fast ränta inteckning med inga poäng och en fast ränta på 7,625%.

Om du tar ut en $ 240.000 inteckning, skulle den 30-årig fast ränta betalning vara $ 1,698.70 varje månad. Den ettåriga ARM skulle ha en månatlig betalning av $ 1,381.58. Det är en skillnad på $ 317 per månad.

Du kan använda det extra $ 317 för att betala av ditt kreditkort, göra förbättringar till hemmet eller spara till pensionen. Men du vill vara säker på att du kommer att ha en livsstil som har råd för din betalning att öka. Du vill inte att upptäcka att du inte har råd med en högre inteckning betalning när räntan justeras uppåt.

2. Köp mer hemma.

På grund av den lägre initial ränta, kan du vara berättigad till en större inteckning belopp och ett dyrare hem. Många homebuyers säkra en ettårig ARM med syfte att refinansiering dem senare. Den låga hastigheten gör att en dyrare hem, men en låg inteckning betalning. Men kom ihåg att refinansiering kommer med avslutande kostnader. Gör matten för att se om du verkligen sparar några pengar.

Tre. Det beror helt på framtiden.

Om du planerar att flytta eller uppgradera de närmaste åren, är en ARM ett klokt beslut. Du kan dra nytta av en lägre ränta inteckning och helt enkelt sälja hem och köpa en annan innan räntan justeras. Till exempel, om du planerar att gå på tre år, varför inte gå in för ett femårigt justerbar inteckning. Du får en lägre ränta som inte kommer att justera medan du äger hemmet, så länge du säljer under den initiala hastigheten perioden.

Kontrollera att lånet kommer utan förskottsbetalning straff. Se till att du gör lite matte. Om räntorna går upp drastiskt i dessa tre år, när du köper ett nytt hem, kommer du att stå inför de högre räntorna. Detta kan betyda att du inte kan verkligen uppgradera till en större eller dyrare bostad.

Justerbar ränta inteckningar är i grunden handlar om att väga risken. Du får en lägre ränta och betalning för att ta risken att behöva betala mycket mer i framtiden. Vissa husägare upplever detta just nu eftersom utmätningar är på uppgång. Många husägare underlåtit att räkna ut hur mycket deras bolån kan anpassa sig till. Några har sett stora ökningar att de inte har råd. Gör allt matten och alltid beredd på det värsta scenariot när man överväger en justerbar ränta inteckning.