varför va bolån är bättre än deras FHA motsvarighet

Det finns två viktiga källor för billiga bolån ute. De är VA bolån och FHA bostadslån. För vissa är det en mindre krig pågår över vilken typ av lån är det bästa att välja. Uppenbarligen, för amerikanska militärer och kvinnor, är den version som finns tillgänglig från Department of Veteran Affairs (VA) bäst. I själva verket är det allmänt anses att de har gjort hem köper lätt.

Det finns några skäl till varför dessa lån kanten urgamla fördelar Federal Housing Authority (FHA), trots att båda är subventionerade av den amerikanska regeringen. Naturligtvis är detta den främsta fördelen med de lån som regeringen säkerställer att långivaren står praktiskt taget ingen risk alls, och så bättre räntor debiteras.

Men vad är de viktigaste skillnaderna mellan dessa alternativ bolån? Finns det verkligen någon skillnad, och är traditionella långivare verkligen långt efter? Vilka finansiella trycket är bostadsköpare från de väpnade styrkorna verkligen under?

vad är Veteran Affairs lån?

Ursprungligen var VA bolån erbjuds tillbaka militärer som ville köpa ett hem, för att hjälpa till att få dem på fötter. Tillbaka i 1944, förklarade VA de skulle hugga kostnaden för att köpa ett hem. Detta gick naturligtvis ner mycket väl, och inom bara några år, ökade bostad i USA från 40% till 60%.

Att bättre räntor är fortfarande tillgängliga idag är tillräckligt för att garantera hög efterfrågan. Kostnaden för att köpa ett hem sänks avsevärt, vilket gör drömmen om att äga sitt eget hem något varje nuvarande och tidigare ledamot för de väpnade styrkorna kan njuta.

Kvalificera för ett hypotekslån är enkelt men det är endast öppen för medlemmar av de väpnade styrkorna. Civila får inte tillämpas. Detta skiljer sig från FHA, där vem som helst som passar kriterierna genom att vara i en svår ekonomisk situation kan berättiga till ekonomiskt stöd.

viktiga olika faktorer

Generellt finns det inte en enorm mängd skillnader mellan VA hypotekslån och dess FHA motsvarighet. De är båda oerhört mycket mer prisvärd eftersom båda är subventionerade av staten. Vad detta betyder är att en del av skulden är säkrad av regeringen, i huvudsak undanröja risken att långivaren är under. Och utan risk kan räntan sänkas.

Däremot VA faktiskt inte utfärda dessa lån, och inte heller till det bättre räntor på lånet. De lån paket sätts ihop av långivare, och detta innebär att förpackningarna omfattas av marknadsrörelser och utvecklingen. Men VA alternativet är utan tvekan bättre skyddade genom bistånd på grund av det centrering på militära låntagare.

Fråga din inteckning mäklare för bästa villkoren, och de kommer att kunna hitta de bästa. Men för icke-militära låntagare, det bästa alternativet i FHA. Dessa bolån kan vara mycket prisvärd, men de är också föremål för avgifter och böter. Detta innebär att de sammanlagda kostnaderna ökar.

få en VA lån nu

Ytterst kan siffrorna ljuger inte och just nu VA bolån finns tillgängliga på de lägsta räntorna i mycket någon gång. Detta är främst på grund av händelserna i ekonomin, där räntorna överallt har sjunkit i syfte att uppmuntra utgifter. Det har i stort sett fungerat, med konsumenterna fortfarande köper någon egendom, men det finns fortfarande ett behov av en extra hjälpande hand.

För medlemmar och tidigare medlemmar av militären lika, är inteckning affär med bättre räntor som finns på VA. Det är förvisso sant att dessa bolån är de bästa erbjudandena på marknaden, kantning deras FHA motsvarighet på grund av deras lägre räntor.