varför skulle pensionärer vill använda baksidan för inköp bolån

Det är ganska ironiskt att pensionärer kontrollerar 77% av alla finansiella tillgångar i USA, de äger 70% av alla penningmarknaderna och CD-skivor i landet, och 67% av pensionärer äger sina hus fri och klar, enligt Senior Fakta och siffror, och ännu, de går till sina lokala banker och tackade för ett lån för att köpa ett hem eftersom de är korta några hundra dollar i månaden för att kvalificera sig för en inteckning.

Detta för mig är upprörande och jag antar att kongressen måste ha trott att det var viktigt att skapa ett köp lån för pensionärer eftersom förra året som de utarbetat och undertecknat ett nytt lån för pensionärer som en del av det som kallas stimulanspaket, The Home Equity Conversion Mortgage Omvänd för köp . FHA försäkrar detta lån och etablerade FHA riktlinjer för att skydda pensionärer. Med detta lån, är intäkter och kredit inte viktigt. Kriterierna är att de yngsta låntagaren måste vara 62 år gammal och har en viss handpenning (vanligen 45% till 55%). Denna handpenning kan komma från: försäljning av deras hem, besparingar, deras finansiella portfölj, och även en gåva. Långivaren backas upp av FHA i huvudsak matchar deras handpenning med ett lån bidrag baserat på ålder den yngsta låntagaren, deras handpenning, förväntad hastighet och pris på hemmet de köper.

Som ett exempel, om en 68-årig pensionär vill köpa ett hem för $ 365.000 och kan sätta $ 166.000 ner, kunde han få en långivare lån / bidrag på cirka $ 199.000 (vid 5,49% förväntad ränta) med ingen månadsbetalning – kredit-och inkomster är inte viktiga kvalet. Detta innebär att låntagaren skulle kvalificera sig för mer av ett hem som han verkligen vill gå i pension i t.ex. en nivå ranch stil hus, ADA vänliga och energieffektiva i en stadsdel med bekvämligheter han eller hon önskar i en samhällsutveckling med tennisbanor, pool , klubbhus, båtliv docka, golfbana och vandringsleder.

Det är logiskt att det var en del av stimulanspaketet för om fler pensionärer kunde få ett lån som tillät dem att komma närmare sina barn, köper sitt äldreboende med bekvämligheter, (och om byggare skulle bygga fler en nivå bostäder), bostadsmarknaden skulle expandera och fler arbetstillfällen skulle skapas. Vi vet alla eller har läst om det inverkar på bostadsmarknaden på ekonomin. Vi behöver bara gå igenom en Home Depot, Lowes, eller ACE Hårdvara och se alla produkter med anknytning till hemmet byggnaden och de miljontals arbetstillfällen det påverkar hela landet.

Det är också intressant att notera att detta lån är att locka seniora låntagare från olika inkomstnivåer. Det finns flera äldre personer som jag har talat med nyligen som inte vill ha en inteckning betalning. Men de också vill inte lägga alla sina ägg i en korg genom att betala alla pengar för sina hem. Många vill behålla sina pengar och sina finansiella portföljer, särskilt eftersom bostadsmarknaden är osäker och har inte gjort de vinster det en gång gjorde. Om du tar ovanstående scenario att köpa ett hem för $ 365.000 och sätta $ 166.000 ner och skaffa ett lån / bidrag på $ 199,000 och jämför den med traditionella lån med en 5% ränta i 30 år, din betalning (med en traditionell inteckning) skulle vara ungefär $ 1068. per månad. Över en tioårsperiod dessa betalningar skulle lägga upp till ca $ 128,160. och efter 10 år låntagaren skulle ha bara betalat $ 37.129. mot huvudman. Kan en låntagare att hitta en bättre användning för sina pengar, såsom; besparingar för vård i hemmet vid en senare tidpunkt, långvård eller bara en högre avkastning investering eller en sparplan för en regnig dag?