Varför ska du få en utjämnade inteckning

Många människor som får rörlig ränta inteckningar tycker att de kan blanda trygghet som en fast ränta inteckning samtidigt har rörlig ränta genom att få en utjämnade inteckning plan. Om du letar efter en rörlig ränta inteckning bör du allvarligt överväga att sätta ett tak på hypotekslån. Här är några användbara råd om huruvida du ska fortsätta med en utjämnade inteckning:

Vad är en utjämnade inteckning?

Utjämnade inteckningar är en typ av rörlig ränta inteckning. En rörlig ränta inteckning innebär att räntan på dina återbetalningar kan variera. Genom att sätta ett tak på räntan, innebär det att även om dina ränteförändringar, kan det bara ändras genom så mycket. Det finns en övre gräns för vad du kan betala, men om räntan faller då du kommer att betala mindre. Capped bolån är alternativet i mellan rörlig och fast ränta inteckningar.

Vilka är fördelarna?

Den uppenbara fördelen med en utjämnade inteckning är att du kan dra nytta av rörlig ränta men aldrig behöva betala över en viss gräns. Detta gör att du kan dra nytta av potentiellt lägre priser, men också tillräckligt budget varje månad och få sinnesfrid att dina betalningar inte kommer att stiga över ett visst belopp. På många sätt är en utjämnade inteckning det bästa av båda världar. Om du tror att räntorna kommer att gå ner, sedan få en fast ränta inteckning nu vore oklokt som den fasta räntan kommer att vara konkurrenskraftigt i ett års tid. Dessutom, om du tror att räntorna kommer att stiga då du vill ha en övre gräns för hur mycket du kan betala. Om du vill ha en blandning av trygghet och billiga priser, då en utjämnade ränta inteckning är för dig.

De fallgropar

Men alla dessa fördelar har sitt pris. Utjämnade bolåneräntor är vanligtvis högre än fast eller rörlig ränta börjar priserna, eftersom du får så många fördelar. Dessutom finns det inte så många långivare är beredda att erbjuda utjämnade ränta inteckningar på grund av de uppenbara fördelarna för låntagaren. Du brukar ha en bra kredit historia och även då kan det vara svårt att få en utjämnade inteckning. Men om du inte har något emot att betala en något högre ränta och vill ha möjligheten att få lägre priser samt att kunna budget, sedan en utjämnade ränta inteckning är för dig.

Att få ett räntetak inteckning

Som tidigare nämnts, finns det färre långivare som erbjuder utjämnade ränta inteckningar än andra typer av inteckning. Detta gör shopping runt en lättare uppgift, men det är ändå nödvändigt att göra så för att hitta de bästa erbjudandena. Om du fortfarande är osäker på huruvida en utjämnade ränta inteckning är lämplig för dig, sedan tala med en oberoende finansiell rådgivare. Även om du redan har en inteckning, kanske du kan förhandla fram ett avtal med din nuvarande långivare och sätta ett tak på rörlig ränta inteckning.