varför refinansiera

Varför betala högt om du kan betala mindre på din inteckning betalningar? Hur skulle du veta om det är dags att refinansiera befintliga lån och ansöka om ett nytt?

Skulle de skattesatser och den nuvarande bolånemarknaden vara de bästa indikatorerna? Skulle försäkringar för hypotekslån och stigande mängder betalning hjälpa avgöra om låntagaren kommer att ansöka om refinansiering?

Fast ränta inteckning-du kan lätt jämföra priset på din fast ränta inteckning till de aktuella bolåneräntor och inse om man kommer att överväga refinansiering. Om det inte finns någon annan tvingande kraft, och hastigheten på din fast ränta lån är lägre än dagens priser, bör du nog hålla med det.

Å andra sidan, om du har en justerbar sats inteckning (ARM) – och priserna blir högre, kommer din betalning också vara stigande. I sådana fall, överväga hur mycket mer du kommer att betala per månad. En finansiell planerare, kan lån officer eller ens din vänliga fastighetsmäklare förmedla till dig information på marknaden. Med sin åsikt och fakta ges till dig, kan du avgöra bättre om refinansiering till en fast ränta nu är mer fördelaktigt i det långa loppet.

Men det är inte bara de priser som skulle påverka ditt beslut att refinansiera. Du måste nu kontrollera om dina befintliga lån kräver att du bära försäkringar för hypotekslån och om du har byggt tillräckligt eget kapital på fastigheten att avstå från försäkringen. Om du kan göra utan försäkring, kan refinansiering spara dig big time. Även om priserna har varit oförändrade eller har ökat något.

När var sista gången du tecknat ett tre-eller femåriga justerbar sats inteckning (ARM)? Om du har gjort det under de senaste åren, kolla då din inledande mandat löper ut. Du vill få ett försprång på refinansiering ditt lån om du inte är beredd att börja göra en mycket högre betalning. Denna typ av lån kan du göra minskade utbetalningar (bara ränta) för de första åren. Efter denna period löper ut, återgår lånet till ett vanligt upplupet lån där du betalar både kapitalbelopp och ränta. Om du din inkomst inte har ökat betydligt, gör dig redo för språng i din månatliga räkningar.

Om den inledande perioden på tre år, fem år, eller andra lån kommer att löpa ut, överväga refinansiering innan du får chocken i ditt liv.

Vid vissa tillfällen är inteckning betalning minskningen inte den främsta orsaken till en refinansiering. Du kan också tänka på att betala ner några av dina högre ränta, eller har ett barn att gå iväg till college snart, eller renoveras du kök eller badrum. Du kan få kontanter genom refinansiering genom att dra en viss mängd mot eget kapital i ditt hem utan att ta ut ytterligare en inteckning.

Det finns riktigt goda skäl till varför människor refinansiera. Upprätta varför du vill att refinansiera, se till att tidpunkten är rätt och att du har råd.