varför refinansiera människor

Om du funderar på att refinansiera, kanske du undrar om varför människor refinansiera i första hand. Här är de vanligaste orsakerna:

Du vill ha en lägre ränta. Du kan få en med en lägre ränta om din kredit värdering har förbättrats eller marknadsförutsättningarna har förändrats. Vanligtvis, ju sämre ekonomin är de lägre räntorna är (i detta senaste lågkonjunkturen, har räntorna gått gjort som du kanske redan känt).

Du vill byta från en justerbar sats inteckning till en fast ränta inteckning. Även om du förmodligen inte kommer att spara mycket med en fast ränta inteckning, vill du ha en piece of mind. Du vill veta att du har råd nästa inteckning betalning.

Du vill få en längre inteckning sikt eller en kortare inteckning sikt. Ju längre din inteckning sikt, desto mindre kommer du att få betala per månad. Om du gör detta (förutsatt att din ränta förblir densamma), kommer du inte att spara någonting, kommer du bara att sprida ut den skuld som du är skyldig över en längre tid. Å andra sidan, om du inkomsten har gått upp, har du råd nu att göra högre månatliga inteckning betalningar. Inte bara kommer du att bygga upp eget kapital snabbare, du kommer att spara pengar på lång sikt, eftersom räntorna är bättre för kortare inteckning perioder.

Du vill ha cash-out refinansiering att betala för något. Detta kan vara för viktiga saker, t.ex. en högskoleutbildning eller ombyggnad av ditt hem.