varför refinansiera husägare

Att få den första inteckning i första hand var en hel del arbete, tog en stor insats, och på något sätt kunde det ha ansetts mycket roligt. Ändå refinansiera är högkonjunktur, tiggeri frågan varför husägare refinansiera sina lån? Andra är refinansiering ett givande och pengar att spara process?

Svaret är naturligtvis ett definitivt kanske. Generellt sett, de flesta husägare refinansiera sina lån när räntorna faller och understiga den ränta som de för närvarande har på sina bostadslån. Eftersom räntan avgör kostnaden för lånet, det är en pengar att spara idé att få så låg en takt som är möjlig, och med släppa priserna är det smart att söka billigare inteckning produkter.

I vissa fall orsaken till att en husägare kan ha blivit en mindre än fördelaktig ränta enbart grundas på en mindre än perfekt kredit värdering. Med tiden kan den kredit värdering har stigit till den nivå som skulle göra låntagaren berättigad till en bättre lån produkt. När refinansiera sker, är den totala månatliga inteckning betalning sänks, vilket kraftigt ökar månatliga kassaflöde för låntagaren.

Komma ut från under fel lånet produkten är den näst vanligaste angivna skälet för en refinansiering av ett bolån. På senare tid har detta varit fallet med drivor av husägare vars justerbar ränta inteckningar hotade att göra sina hem för dyr och därför försökt att refinansiera sina hem med en fast ränta inteckning, som – även om högre ränta än den initiala justerbar ränta inteckning – utlovade stabiliteten på en marknad där räntorna började sin stadiga vandring uppåt.

Det sista skälet till varför husägare kommer att refinansiera sina befintliga bostadslån är till förmån för det egna kapitalet. Kanske husägaren behöver lite kontanter, vill skicka barnen till college, eller vill konsolidera skulder enligt kapitalandelsmetoden i hemmet, i sådana fall betala ut refinansiera alternativet ger ett enkelt sätt att komma åt en stor summa pengar i en kort tidsperiod.

Långivare har vissa begränsningar som gäller denna sista form av refinansiering, måste du ha en viss procent av det egna kapitalet byggs upp innan du kan ta ut, i vissa fall måste du ha en reserv som kommer att finnas kvar när transaktionen är klar. Eftersom refinansiera lån varierar, är det klokt att åka runt och förstå de begränsningar av olika produkter.