varför presidentens föreslagna fha bostäder räddningspaketet inte kommer att fungera.

Den 31 augusti 2007 tillkännagav president Bush steg som den federala regeringen kommer att vidta för att hjälpa husägare i behov av hjälp för att undvika utestängning. Administrationen lanserat en ny FHA initiativ kallat “FHA-Secure”. Detta program är tänkt att hjälpa husägare att refinansiera befintliga bolån som har senaste sena betalningar som ett resultat av en justering av sin ränta.

Detta program kommer inte att fungera eftersom problemet med landets fastigheter är djupare än bara Justerbar ränta inteckningar. Det bredare problem med refinansiering dessa inteckningar är inkomster dokumentation. Många människor som tog på en justerbar sats inteckning inte bara haft dåliga krediter men också kunde inte bevisa sin inkomst när de ursprungligen tog fram finansiering. Under de senaste 2-5 åren, har majoriteten av sub prime-och Alt-A lån ges med Angiven eller ingen inkomst dokumentation. Den senaste tidens inteckning härdsmälta har alla utom eliminerat sådana program. Dessa program var en dålig idé från början.

FHA bostadslån har alltid och kommer att fortsätta att kräva full redovisning intäkter dokumentation. Förutom att avslöja din inkomst (genom att ge lön Män och W-2) för att ansöka om en FHA inteckning, måste du kvalificera dig också med en mycket stringent 31% bostäder till tal. Det innebär att din månatliga inteckning betalning, skatter och försäkringar kan motsvara högst 31% av din inkomst. Eftersom de flesta av lånen är i behov av refinansiering skapades med Angivna lån inkomster liar, kan husägare inte kan anses omfattas av denna kvot.

En annan stötesten till refinansiering i FHA är att de har låga lån gränser (bestäms på en länsvis basis). För närvarande är de maximala FHA lån gränser varierar mellan $ 200.160 och $ 362.790 för en enda familj hem. Många områden har “vuxit ur” dessa lån gränser på grund av kraftigt ökade hem värden i de senaste 5 åren. Till exempel kommer en enda familj hem i New York varierar i pris från $ 350.000 till $ 700.000. Endast ett litet antal husägare i storstadsområden kan erhålla finansiering försäkrad av FHA.

Slutligen köpte många människor sina hem under de senaste 5 åren med 100% finansiering. Eftersom priserna har sjunkit under de senaste 12 månaderna, många husägare är “upp och ner”. Detta inträffar när du är skyldig mer på din inteckning än ditt hem är faktiskt värt. FHA finansiering tillåter endast upp till en 95% lån till värde. Till exempel, om ditt hem är värt $ 200.000 och du för närvarande skyldig $ 210.000, är ??ditt lån till värdet 105%. Du skulle inte kvalificera sig för en FHA refinansiera.

Även presidentens idé har goda avsikter, kommer det inte hjälpa majoriteten av de människor som är i inteckning problem. Summan av kardemumman är att många människor inte hade råd sin bostad på sin första teaser kurs, kan definitivt inte råd med dem på högre justerade hastigheten och kommer inte att kvalificera sig för en ny FHA lån på grund av de nödvändiga bostäder nyckeltal, låneramar eller belåningsgrad krav. Endast personer vars bostäder betalning är under 31% av sin inkomst, behöver ett lån på mindre än maximal låneram för deras län och som har minst 5% eget kapital i deras hem kommer att kunna refinansiera under FHA programmet.