varför pensionärer väljer FHA vända inteckning

Det omvända inteckning kallas ibland “dyrt”. Ändå, när du frågar seniorer som har öppnat en omvänd inteckning, delar de ofta en kontrasterande och mer intressant take. Många kommer att säga att de ansåg att fördelarna verkligen uppväger den monetära kostnaden för omvänd inteckning. Några har även funnit att deras ekonomiska eller livsstil förmåner vida översteg de kostnader som ingår i den omvända inteckning.

Så, vad gör den omvända inteckning så unika eller kontroversiellt? FHA vända inteckning tillåter husägare åldern 62 år och äldre att använda en del av sina aktier för att undanröja befintliga avbetalning eller månatliga och / eller engångsbelopp. FHA försäkrade vända inteckning är också känd som Home Equity Conversion Mortgage (HECM). Den HECM gör även pensionärer att köpa en huvudman hem med en handpenning 10-50% (baserat på ålder) utan månatliga inteckning betalning. Ju äldre senior, den lägre handpenningen. I Dayton, Ohio, är omvänd inteckning specialister upptäcka nya omvänd inteckning för köp vara mycket populärt.

De flesta seniorer tröttnar hem underhåll och gå upp och ner för trappor. De vill ha en mer hanterbar hem och en som de äger utan en månatlig betalning. Typiskt, och förståeligt, leder detta pensionärer att tro att de inte har råd med en ny högre prissatta hem som kan vara en mer perfekt pension val (dvs. lägenhet eller ranch).

Till exempel, både Bob och Ann är 72, frisk och har en försäljning i väntan på deras hem. De förväntar sig att netto $ 125.000 från deras försäljning och tittar på flera nyare bostadsrätter listade för $ 170,000 – $ 180,000. Utvecklingen är spetsad med mogna träd som omger en stor privat damm, är utvecklingen nära en vacker golfbana, och de flesta av ägarna är pensionär. Om de köper en lägenhet med hjälp av FHA vända inteckning för köp (HECM) kommer de bara behöver ca $ 90.000 och de kommer att ha ingen månadsbetalning … så länge de bor i hemmet. Det blir ännu bättre. Bob och Ann förväntar att netto $ 125K från sin försäljning, men behöver bara $ 90K, kommer detta lämnar $ 30.000 mer i likvida medel, nästan $ 88.000 i eget kapital och de kommer att äga en nyare hem som uppfyller deras behov och önskemål! Plus, kommer när egendom uppskattar deras högre värde hem ger en högre årlig ökning än om de hade köpt en $ 125.000 hem.

FHA vända inteckning för köp eller refinansiera kommer att köra 1-3% mer i avgifter än en traditionell FHA inteckning, men dessa kostnader finansieras på en refinansiering. Räntorna är dock mycket konkurrenskraftiga och ligger för närvarande på 5,49% fast och 2,75% inställbar via nationer största omvänd inteckning långivare.

FHA lån är försäkrade vilket innebär att om något händer med den ursprungliga långivaren, … låntagaren eller egendom låntagaren betalade försäkringskassan (MIP) används för att marginalisera risker och skydda livskraft programmet. Den up-front MIP (hypotekslån försäkringspremie) på 2% läggs på varje omvänd inteckning. Denna premie är inkluderad i transaktionskostnader, tillsammans med en FHA reglerad originering avgift. Den originering avgift är inte en godtycklig bedömning av en långivare, är det en produkt av en exakt beräkning fastställts av Bostäder och ekonomisk Recovery Act av 2008 (se HUD HYPOTEKSINNEHAVARE brev 2008-34). Regeringen avsätter också lämplig finansiering (budgetar) till programmet om det behövs. Men genom 2008-programmet har alltid drivs med ett överskott.

Det är mycket lättare för pensionärer att kvalificera sig för den omvända inteckning för köp eller refinansiera, kvalificerar de vanligtvis utan kredit eller krav intäkter. Dock måste de tillgångar som ska användas på den omvända inteckning för köp dokumenteras. Fastighetsskatt och husägare försäkring också måste betalas av husägare. Det är viktigt att notera att dessa kostnader ska betalas av alla villaägare oberoende av huruvida en inteckning existerar. Länbefogenheter kan utestänga för brottsligt skatter och en bostad förstördes i en brand kanske inte kostnadseffektivt ersättas utan ordentlig försäkring skydd.

Sammanfattningsvis kommer att fokusera enbart på “högre kostnader” aspekt av omvänd inteckning förhindra lämpliga och omtanke av en myriad av potentiella fördelar. Omvänd inteckningar har förbättrat livet för hundratusentals pensionärer i hela vår nation. Vet att den samhällsekonomiska relation i varje transaktion varierar från barn till barn, från vuxen till vuxen, och från husägare att husägare. Du gör forskningen, avgöra vad du “vill”, utvärdera vad som är bäst för dig idag och imorgon baserat på inflation, familjens behov, hälsa, osv och sedan göra matten … om det är vad som är viktigast. Du kanske tycker att det bästa beslutet för dig är en HECM refinansiera eller FHA vända inteckning för köp.