Varför överväga ett hem inteckning refinansiera lån

Det finns särskilda skäl att överväga ett hem inteckning refinansiera lån. Den mest kraftfulla orsaken bland dem är kravet att minska månatliga betalningar, genom att välja en lägre ränta lån. Om du får ett nya effektiva räntan lägre med minst två punkter, eller med 0,5%, kan du välja ett hem inteckning refinansiera lån. Refinansiering är inte ett kostnadsfritt affären, handlar det om utgifter som hemma omvärdering, advokatarvoden och lån ansökningsavgifter – alla kan lägga upp till $ 500 eller $ 750. Sen igen, är detta belopp betydligt lägre jämfört med de hundratals dollar du sparar varje månad i tio till tjugo år.

En annan orsak kan vara på väg in i säkerheten av lån med fast ränta, speciellt när du känner att det finns chanser för din justerbar bolåneräntan gå upp inom en snar framtid, säger mindre än ett år. Detta är en bra förebyggande drag, för att hålla sig flytande på förändrade ekonomiska förhållanden.

Andra, mindre övertygande, är orsaken till hem inteckning refinansiera lån hem förbättring eller för att köpa en ny livsstil produkt som finns på marknaden. Om du lägger till atmosfär till ditt liv är det enda kravet för hem inteckning refinansiera, du är mer sannolikt att vara på förlorarna slut. De nuvarande räntorna som du ändrar kan vara högre än din ursprungliga hastighet.

Ge ditt hem kapital som säkerhet kan också krävas i förhållanden som utbildning av dina barn eller andra oundvikliga omständigheter. Vid sådana tillfällen kommer att få ditt eget kapital i ditt hem vara det bästa draget att få lågt pris lån.

Ett bra drag i refinansiering billån kommer att samråda med en långivare än din befintliga lån leverantör, eller åtminstone föreslå din långivare du överväga refinansiering din inteckning. Eftersom du är en befintlig kund, är chansen större att din refinansiera ansökan går till sparlåga. Men med en switch i långivare, kan du få snabbare behandling av refinansiera inteckning ansökan. Då igen, kan du få en lägre ränta lån från din nuvarande finansiär. Poängen här är att du har fler alternativ. Om du har varit konsekvent i tid betala din månatliga grund, kan den befintliga långivare förbise annan kreditkontroll och omprövning av ditt hem, egendom.

Copyright © 2006 Joel Teo. Alla rättigheter förbehållna. (Du kan publicera artikeln i sin helhet med följande författarens information med levande länkar bara.)