varför nu är en bra tid för Seattle första gången hem köpare att köpa ett hem

Om du någonsin undrat om det nu är en bra tid att köpa för Seattle första gången hem köpare? Svaret är ett rungande JA!

En hel del av de första köparna gången hem träffar jag ställa mig frågan ska jag vänta tills marknaden bottnar eller ska jag köpa nu, och det svar jag ger dem är att köpa nu.

Mitt resonemang för detta svar är på grund av flera faktorer som jag kommer att diskutera i denna artikel.

Först måste jag säga att ingen vet när botten kommer hit och om du väntar för länge kommer du att hamna i en säljare marknad precis som vi hade i mitten av detta årtionde. Det fanns en brist på inventering och varenda hus som såldes hade flera erbjudanden på bordet och säljaren hade total kontroll över vad de ville göra.

Den andra faktorn är den inventering som vi har och de erbjudanden som kan göras idag. Jag har en mycket nära personlig vän som är en fastighetsmäklare och på marknaden för ett hem också. Hon är alltid på flera notering webbplats tittar hemma delvis ur hennes passion, men mest för att hon letar efter affären av dagen.

Jag har varit ute med henne och sett några av de korta försäljning och bank ägda fastigheter som är i bra form och med lite mindre arbeten såsom färg, mattor och några andra saker du kunde ha köpt ett hem under marknadsvärde och har en omedelbar equity position på upp till $ 100.000 eller mer.

Den andra delen av dessa behandlar egenskaper är att du kan få in dem för så lite som $ 100 ner och har säljaren eller banken betalar alla eller de flesta av dina stänga kostnader. Jag har haft tre kunder under de senaste 2 månaderna som gjorde just detta. De är nu stolta villaägare med eget kapital i grannskapet på $ 50.000 plus.

Det tredje skälet är att med statliga pengar där ute för att köpa dessa hem hur kan du gå fel? Den Seattle första gången hem köpare kan få $ 8000 Tax Credit tillsammans med en MCC (hypotekslån Certificate) en ytterligare skattereduktion varje år som du äger hemmet.

MCC är ca 20% av intereste betalar du varje år på bolån för ditt hem. Om du betalat $ 12.000 i ränta du skulle få $ 2400 rätt från toppen av din skatt precis som Tax Credit. Du skulle också fortfarande få återstående $ 9600 i ränta dras av från din specificerade avdrag. I huvudsak skulle du få en dubbel skattereduktion och om du är i hemmet i 10 år (det nationella genomsnittet) du skulle spara över $ 24,000. Nu föreställa sig vad kan du göra med $ 24.000?

Den andra berättigande att köpa är nu rekordet / historiskt låga räntor. Detta innebär att du kan köpa mer hus för pengarna, eftersom betalningar på bolån skulle vara mindre därför att kvalificera dig för mer hem.

Också glöm inte MCC eftersom du får $ 2400 rätt från toppen av din skatt långivarna kommer att ge dig det tillbaka till din inkomst. Återigen lägga till din köpkraft genom att öka din inkomst lika. Till exempel om du har lagt bara $ 100 per månad till din inkomst du skulle kvalificera sig för en extra $ 10.000 i inköpspris.

Jag har flera andra skäl, verktyg, program och idéer om hur man kan hjälpa till Seattle Första gången hem köpare på gång nu är en av de bästa tiderna att köpa ett hem i vår livstid. Vi kommer aldrig att se den perfekta stormen som vi har idag.

Om du vill ha mer information om någon av dessa idéer eller program du välkommen att kontakta mig.